Hocam benim anakart da eski olduğundan öyle yüksek voltajlara çıkmayacağım en son ayarlamaları yapıyorum sadece :)."forumda görseli var öyle yapın" kısmını...
Hocam sizin verdiğiniz ayarların hepsi değil de işte tRTP 8 tWR 16 yapacaktım dediğiniz gibi,karıştırıp dalgınlıkla tWR yerine tRDWR'yi 16 yaptım ekran...
Hocam yaşadım bu arada tWR değerini 16 yapacağıma tRDWR değerini 16 yaptım tornavida ile cmos reset ile bios ayarlarını baştan tek tek doldurdum :kekw:
Hocam ayarlarla oynadım şuan stabil testleri yaptım daha ilerlesem mi bırakayım mı böyle bir detaylı bakın size zahmet.
Değişen ayarlar:
tRDRD_SCL 5->4...
Hocam tamam deneyeceğim ama önce bir soru,hızımı alamadım tRRDS tRRDL ve tFAW değerlerine de dokundum :D.6-9-38'den 4-9-16'ya ayarladım ai tavsiyesi ve...
tRFC1 değeri o. Siz tRFC Ns ye bakmalısınız. tRFC Ns in formülünden doğan bir şey o 630 değeri. Sizinki 350
CJR için maksimum 250 öneriliyor. 350 ile 250...
Böyle kalsın gayet iyi. Overkill ne kelime tam tersi gayet lastik gibi gevşek. Ama hardcore oyuncu değilsen buda iyi. Ekran görüntüsü atmamışsın ama...
Buyrun sizi mi kıracağım :) aklıma tek takılan tRFC değeri hocam 630 fazla mı az mı anlamadım genelde 500'lerde yapanlar çok gördüm bu çiple ama yapay...