Eğer çevrenizde Turkcell fiber internet satan bayi varsa onlara bi danışmanı öneririm. Paketi de senden alırım dersen onlarda müşteri toplamaya çalıştığı için belki faydası olabilir. Bizde fiber gelince birden fazla satış temsilcisi gelip kartlarını filan bırakmıştı almak isterseniz bizzat bana...
Bizim binanın önünü kazdıktan sonra kendileri binadan kimse başvuru yapmadan 1 hafta içinde aktif hale getirmişlerdi. Zaten binaya kurulum yapınca dairelere gelip bildiriyorlar.
Ram 7200Mhz gereksiz 6000mhz cl30 yada cl32 yeterli. Kasa bu parçalar için çok kalitesiz hava akışı daha iyi kendin kanıtlamış kasalardan almanı tavsiye ederim. Güç kaynağı da corsair rmx serisi tercih edilebilir. Yazmayı unutmuşum soğutucu bu işlemci için biraz düşük kalmış. Bir de pc hangi...
Bu soğutucunun ilk serilerinde gürültü sorunu vardı ama yeni serilerde büyük ölçüde düzeldi. Tabi bizdeki satıcılar hangi versiyonunu satar orasına pek emin olamıyorum.
Siz bilirsiniz hocam sonuçta bütçe sizin ve son kullanıcı sizsiniz. Deepcool LT720 1000TL fark ile alabilirsiniz. Youtube üzerinden incelemelerine bakarsanız performansının ne kadar iyi olduğunu görebilirsiniz. Eğer ileride üst seviye işlemcilere geçerseniz onları bile soğutur.
Bu paylaştıklarınız arasından şahsen Corsair H150'yi seçerdim. Eğer bakmadıysanız Deepcool LT720 hem daha ucuz hem de performans olarak bunların hepsinden daha iyi. Youtube'dan inceleme ve karşılaştırmalarına göz atabilirsiniz.
Phantom spirit fiyatına göre gayet başarılı bir soğutucu. Sıvı soğutmalarla ilgili önemli olan nokta ise belli başlı 360mm soğutucular haricindekiler performans olarak hava soğutmalardan pek de farklı değil. Bence ucuz diye bunu almak yerine bütçeyi biraz daha arttırıp kendini kanıtlamış 360mm...
Şuan ikinci elin en büyük sorunu 450-600 bin TL arasındaki arabalar. Çoğu insanın bütçesi bu paralar ama arabalar gerçekten çok kötü ve eski. Bu sorun ilanlardaki arabaları kontrol etmeye gidince daha fazla ortaya çıkıyor. İlanlarda tertemiz ama gerçekte binince bu araba hurda diyip...