AFMF2 konusunda belki eski kartındadan dolayı olabilir. 7900 ile gayet güzel gibi en azından bende güzel çalışıyor. Throne and Liberty 2k max grafik ile oynuyorum. 180hz monitörüm var afmf2 açınca farkı anlayabiliyorum 100fps den 220 230lara çıkıyor.
7900 GRE HELLHOUND kullanıyorum ben de senin gibi 4070s ile arasında kalmıştım. 7900 alma nedenim fiyatını avantajlı bulduğum için aldım. 22.5k ya 6 taksit aldım.
Performans olarak memnunum powercolor baya iyi soğutma takmış bu karta kart maksimum 60 dereceyi gördü bende.
Hangi durumda tercih...
Ben de aynı modeli kullanıyorum tek şikayetçi olduğum konu diğer markalar gibi kızartamıyor.
Örneğin;
Tavuk kanat yapıyorum hazır moddan seçiyorum. Tadı suyu her şeyi güzel ama üstü diğer makinelerdeki gibi kızarmıyor. Üstü kızarsın diye biraz daha bekletince bu sefer tavuk kuruyor. Ben...
Termal macun iletken değilse bir şey olmuyor diye biliyorum. Zaten o açıktaki komponentlerin üzerinde de saydam plastik kaplama gibi bir şey var sanırım bu gibi durumları önlemek için.
Sağlam vrm'li B serisi anakartlarda tercih edilebilir bence. Belki yanlıştır bilemiyorum ama ben x serisini ekstra yan elementler olarak görüyorum. Ekstra usb port, ekstra m2 ekstra zart zurt. Eğer maddi olarak koymaz dersen tabii ki x tercih edilmeli bence ama anakarttan kısmak istiyorum biraz...
Ben de yeni topluyorum sadece psu kaldı. Bence, taksitli şekilde ödeme yapmak istersen parça parça toplamak daha iyi hazır sisteme göre bir tık daha pahalı oluyor ama taksitli hazır sistemin vade farkından baya düşük oluyor.
50k civarında benim karşıma çıkan en iyi sistem sanırım bu arkadaş...