Öncelikle bu işi gayriresmi yaparsan maliye tarafından farkedilme ihtimalin yüksek. (ayda 5-10K para giriş çıkışından bir şey olmaz) Özellikle bu sene denetimler çok fena olacak. Babam mali müşavir, babamı bile incelemeye aldılar 2025 sonunda. Bir şeyler bulmak olmuş işin saçma sapan şeyleri...
1700'e var 1250'ye hemen ver cümlesi = piyasası zaten 1700TL, rahatça 1700'e bulunuyor demek oluyor. 1 tane bu fiyata ilan olması hiçbir şey mana etmiyor maalesef.
Şimdi dediğim şekilde alıp 3-4 ay idare edersen bu senenin 8 ayı ve diğer senenin 8 ayı toplam 16 ay tek cihaz kullanabiliyorsun hocam. Senin mantıkla baktığımız zaman yine yılın yarısı düz 16 kullanacaksın, kalan yarısı 15 pro vb. kullanacaksın. Senenin yarısında 16 kullandıktan sonra kalan...
Kendim S24 Ultra + Redmi Note 9 kullanıyorum. Eylül sonu kapandı S24U, 3 ay kadar Note 8 Pro kullandım, yılbaşından sonra da S24'ü aktif etmedim Note 8 Pro'yu sahibine geri verip kendime Note 9 aldım. Nisana kadar böyle devam edip Nisanda S24'e sim takacağım. 8+8 16 ay boşluksuz kullanmış...
Ben %40 fiyatına aynı cihazları YD kullanıyorum hem değer kaybetmiyor hem ufak farklarla her sene güncelleyebiliyorum. Bir şeyi kullanacak olsan da değer kaybı gerçeği değişmiyor
Ki ŞAHSİ DÜŞÜNCEM diye belirtmişim zaten, bana mantıklı gelmiyor Android'e 83K vermek. 80-90K verip arkanıza...
Cihaza lafım yok, adamlar buldukları en tepe her şeyi koymuşlar, kötü olma şansı kalmamış zaten :D Ben TR fiyatlarına ve fiyat düşüşüne takılıyorum sadece. Kendim de tercihen Samsung dışında cihaz kullanmıyorum, en kapsamlı ve en stabil arayüzün One UI olduğunu düşünüyorum. Samsung tercihimin de...
80'lik cihazları 35'e kullanıp kayıt beklememek lazım, kalan 3-4 ay da 2. Cihazla idare ediliyor dostum bu kadar abartacak bir durum değil. Ki kayıtlı 15 Ultra veya 17 Ultra alarak piyasayı darmaduman edebiliyoruz zaten. Haklı olmak için uzun yazmıyorum, sabahtan beri anlamıyorsun belki anlarsın...
Bu cümleden ne anladığını yazar mısın hocam? TR'den alınmaz deyince Android'i saf dışı mı bırakıyorum ben? YD öneriyorum diye kaç kere yazmam lazım algılayabilmen için? cımbızlayıp cımbızlayıp istediğiniz yeri konuşuyorsun.
YD ya da F/P cihazlara bakılabilir (Honor 400 Pro, S24FE, S25FE)...
TR şartlarında alınmaz YD alınabilir dedim İphone alın yazdığım 1 tane cümlem var mı? İphone önerecek olsam S24U kullanmam zaten. Bu da şahsi düşüncem diye 50 kez yazdım halen katı kural bu demişim gibi devam ediyorsun. ''2. elde değer kaybettiği için TR'den alınmaz şahsi düşüncem'' cümlesinden...
Ben İphone tercih etmiyorum. O yüzden YD S24U kullanıyorum zaten. Android değer kaybediyor İphone da almıyorsun ne olsun istiyorsun diyebilirsin, YD tercih ediyorum ve tavsiye ediyorum Android isteyen arkadaşlara.
Ancak Attığınız görsel ve rakamlara göre düz mantıkla bakınca bile 80K'ya alınan...
Android + 83K fiyat = kutuyu açınca 60K
Şu yorumu yapabilmek için cihazın özelliğine tabii ki bakmaya gerek yok. Yoldan çevirsek 100 kişiye sorsak desek ki Android cihaz değer kaybeder mi, 105'i şu dediğimi onaylar. Söylediğimin sadece bu cihaz nezlinde olmadığını, Android herhangi bir cihaza...
Oraya kocaman Şahsi düşüncem yazmışım. Herhangi bir bilgi, kanıt içermiyor zaten benim kendi düşüncem bu. Sanki bir şey kanıtlamaya çalışıyormuşum gibi neyi bilmeyeyim de yorum yapayım :D
Çoğumuz telefonu 1 sene kullanıp satmak için almıyoruz ancak acil bir durum olur satmak gerekir, ha o zaman...
Tamamen ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:
Android her cihaz fazlasıyla değer kaybediyor. Samsung bile kutuyu açınca kafadan %20 (Ortalama bir değer veriyorum) değer kaybederken Oppo'yu yarı fiyatına anca satarsınız. Özelliklerine hiç bakmadım ama geri dönüşü olmayacak bir ürüne 83K bayılmak bana fazlasıyla...