Silent hill 2 remake oyununda denedim ultra 2k ayarlarda fps değerleri ilk başlattığı yerde bu şekilde bazı kısımlarda 60, 65, 70 arası değişiyor daha fazla yükselmeler oluyor fakat 60'ın altını pek göremedim gibi 1080p ye döndüğüm zaman ise 90, 100+ fpsleri gördüm sistemimi youtube aratıp...
son durumu yazayım ayarlar sistem > ekran > grafikler gelişmiş grafik ayarlarından "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması" ayarını açtıktan sonra fps 100, 110 lardan 170, 180 fps oldu 110 lara neredeyse hiç düşmüyor minimum 120, 130 civarlarında daha yüksek sistem gerektiren bir oyunda halen...
sanal çözünürlüğü 2k yapıp görüntü ayarlarından da seçtikten sonra oyuna girdim oyun ayarlarından da seçtim 1080p ye göre daha fazla fps düşürdü yani bunu yapınca pek farklı bir şey olmadı gibi geldi onun dışında sistem yük altında bu şekilde fotoğraftaki gibi dereceler vesaire
1746377240
bu...
Anladım hocam, şu an elimde 8000-8500 bütçe var. 2K monitör alabilirim diye düşünüyorum fakat sorun %100 bundan mı kaynaklı, mesela PSU yetersiz mi? Ekran kartı kutusunun üzerinde minimum 750W önerisi mevcut, benim güç kaynağım 700W. Ayrıca dediğim gibi oyun menülerinde vesaire coil whine sesi...
Arkadaşlar öncelikle selamlar.
GamingGenTR üzerinden yaklaşık 10 gün önce hazır bir sistem aldım. Elime ulaştığında Windows 11 kuruluydu ve FurMark testleri gibi işlemler yapılmıştı; masaüstünde ekran görüntüleri vardı.
Sistem kullanıcı adı ve yönetici hesabı “gaming” olarak ayarlanmıştı, bu...