Türknet kullanıyorum ve internetim türknetin gigafiber altyapısından geliyor, anlık olarak bu konuyu açarken 940mbps download ve 580mbps upload alıyorum.
İnternetimin kopma sorunu aylardır oluyor ve hala tek bir çözüm bile sunmadılar, defalarca ekipler gelip asla çözüm odaklı olmayan şeyler...
Almak istediğim hazır sistemde ram kalmadığından ramsiz alıp kendim ayrı olarak ramlerini almayı düşünüyorum. Aslında hala ramli alabiliyorum ama kalan ram'ler kalitesine göre gereksiz derecede pahalı...
https://www.gencergaming.com/victor-/-i5-11400f-/-rx-6800-xt-/-512-gb-nvme-m2-ssd-/-16-gb-3200-mhz-ddr4-gaming-oyuncu-yayinci-bilgisayari
Sistemi genel olarak tasarım için kullanacağım, bir yanım 3070ti yapsan driverlardan rahat edersin diyor ama saf güç olarak aralarında çok büyük fark var...
Direk sistem önerecek bilgim yok ama bu fiyat bandında nvidia dışına çıkma, nvidia driverları tasarım için her zaman daha uygun oluyor bu bütçede amd pişman ettirir. 3050 gibi bi kartla tahminimce okulunu rahatça bitirirsin. Render süreleri belki bi tık can sıkabilir
Başlıkta yazdığım gibi 20K civarı bir bütçe ile bilgisayar almayı düşünüyorum. Genellikle tasarım yapacağımdan dolayı ekran kartı nvidia olursa driverlardan dolayı daha iyi oluyor ama güzel bir fırsat varsa amdye de yönelebilirim. Şimdiden yardımcı olan olursa teşekkür ederim biraz cahiliyim bu...
Böyle bir sistem alıp zamanla upgrade etme fikrim var aslında teşekkür ederim önerin için, fiyat olarakta sisteme göre çok iyi duruyor attığın link.
9.5K'ya güzel bir sistem gibi gözüküyor fakat zamanım olduğunu düşünürsek 3000 serilerinden bir kart beklemem doğru olmaz mı 2060 yerine...
Aslında öneriden çok sorularım olacak.
Sistem için tavsiye vermek isteyen varsa bütçem 5-10k arası olacak. Hemen toplamayı düşünmüyorum stokta ürün olmadığından dolayı, o yüzden 3060ti bekle gibi önerileriniz varsa işime yarayacaktır.
En önemli sorum, render için bilgisayarımda neye ihtiyacım...