Merhaba o kadar uzun bir şey yazmışsınki yapay zekadan sana bir özet çıkardım. Bu özetle üyeler daha rahat anlayabilir sanırım.
Kaza: Kardeşi kasaya kola dökmüş, sistem patlamış. Sadece SSD, HDD ve eski HD 6670 ekran kartı kurtulmuş.
Kazık: Mahalle bilgisayarcısı, kurtulan HD 6670'in yanına...
Aslında memnun olup olmayacağınız size kalmış. Şu anda yaşadığınız bir problem var mı ? R5 5600 e geçtiğiniz zaman cs valo gibi oyunlar haricinde iyiki yükseltmişim diyeceğiniz bir fps artışı olmaz. Ancak bilgisayarı işlemci ağırlıklı kullanıyorsanız r5 5600 e geçmenizi önerebilirim. Am4 de...
Am5 e geçmek minimum 30 k ya mal olur. Ekran kartınız güzel bir süre daha idare edebilir sizi. Am5 e geçtikten sonra 30 k harcadığınıza değecek bir fps farkı olmayabilir fakat ileride ekran kartı yükseltmesi yaparsınız. Am4 de kalırsanız işlemciyi 5700x veya 5600 yaparsınız yanına bir 16 ram...
Ryzen 7 7800x3d demek istediniz sanırım. Ara ara indirimde 13 k civarına düşüyor. 2x16 ddr5 ram 23 k civarı. Soğutucunuz yoksa 2k da soğutucu masrafı. Asus 650m-r anakartta alırsanız 5k civarında sanırım.
anakartınıza göre 2 tane 8 lik cpu girişi 1 tanede 24 lük pin girişi. 2 adet 8 li girişi anakartın sol üst koşesindeki yere bağlamanız gerekiyor.
Psu kablolarının üzerinde bilgilendirme için küçük yazılar vardır.
Counter strike, lol, valorant gibi oyunlar harici 2 k da 144 fps i çoğu oyunda geçemeyeceğinizi düşünüyorum. Sadece bu tür oyunlar için istiyorsanız düşünülebilir ancak yüksek bütçeli oyunlarıda oynayacaksanız monitörü tam performans kullanamayacaksınız hatta 2 k olduğundan fps dahada düşeceği...
Kendi bilgisayarıma daha dün format attım. Chrome sekmesi ve steam gibi basit şeyler açık olmasına rağmen 12 gb ram kullanıyordu. Bütçe meselesi biliyorum ancak bu dönemde 8 gb ram alınmaz.
Ben ptt avm den 2 hafta önce ryzen 7 9700x işlemci aldım. Satıcının ismini diğer pazar yerlerinde kıyasladım oradaki yorumları olumlu olunca sipariş ettim bir sorun yaşamadım.