Ram fiyatları bazı dönemler artar. DDR4'de de yaşandı bu. 500Tl'ye 2x8 16Gb kit alınıyordu sonra fiyatlar arttı ve 8Gb Tek modüller 600Tl bandına çıktı hatta çok iyi hatırlıyorum 8Gb modül Corsair Vengeance 580Tl'ye almıştım ardından tekrar normal seviyesine dönmüştü. Bir süre bu şekilde yüksek...
Geriye dönük kayıttan bahsetmiyorum o zaten var ama orada sürekli olarak tuşa basmak aklında olması lazım hızlı oyunda basamıyorsun bazen unutuyorsun kayıt süresini de çok uzun alırsan FPS kırıyor.
Ben yukarıda aslında her şeyi yazdım, ama okumadan cevap vermek pek hoş olmadı. Sana durumu bir örnekle anlatayım: Bizim DC grubunda sürekli güzel anlarımızı, adam öldürdüğümüz momentleri paylaşıyoruz. Ben 9070 XT alırsam ekran kaydını manuel açmam, sonra videoyu düzenlemem ya da geriye dönük...
Troll mesaj değil. 9070XT` nin tek avantajı daha performanslı olması ama teraziye koyunca 5070 benim için daha ağır basıyor. Günümüzde ihtiyacımız olan tek şey sadece performans değil. Kendi kullandığım programlardan örnek vereyim. Broadcast, maxine, highlights bunların AMD de karşılığı bildiğim...
Ortalama FPS yerine en düşük %1 FPS veren değerin ortalaması. Yani 10.000 kare çizildi bu 10.000'in %1lik kısmı 100 kare eder bunun 100 karesi yani en düşük %1 liğin ortalamasını alır bu değerler düşükse oyunda anlık takılmalar olur.
Atsaydın ya o kısmı da niye alıntılamadın yok diye mi? 7800'ün daha güçlü olduğu hala bir gerçek sözümün arkasındayım getir 7800ü +2k vereyim 9700x'i al.
Tarz olarak kastetmiştim, zaten senkron edemeyeceksin farklı platformlar. Bu fanlar dairesel ledli, seninkiler içten ledli rgb core sana daha uyumlu olurdu da neyse seni bozmazsa önemli değil. Bu ledlerin sevdiğim kısmı led kalitesi. Parlaklığı yüksek uygulamasında çok fazla ayar var kullanımı...