Aslına bakarsak doğru. Ve sistemi Temmuz ayında almayı planlıyorum şuan erkenden bakış atıyorum sadece. Ama attığınız sistemi konfıgure edip sonrasında kasayı değişmek mantıklı geldi. Teşekkürlerrr :)
Evet onu anladım. İntel işlemci benim için çok daha sağlıklı olur gibi ama testlere göre ve intel yıllardır kullanıyorum,bazı alışkanlıklar zor ölüyor :)
https://www.gaming.gen.tr/urun/443224/lunar-4080super-intel-i5-14400f-galax-geforce-rtx-4080-super-sg-1-click-oc-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ Aslında bu sistem çok güzel konfigüre edilebilir
Attığınız sistemden bahsetmiyorum. Benim attığım İncehesaptaki sistemden söz ediyordum ancak link problemli bende şuan sizde nasıldır bilmiyorum açına ekran kartını 4090 seçiyor ve değişmeme izin vermiyor incehesap. Attığınız sistem güzel ancak kasası kesinlikle iyi değil
Yani işte render işlemlerim bir belgesel falan değiller veya bir stüdyo kuruluşuna hizmet etmiyorlar. Ortalama bir youtube videosu ne kadar basitse benim yaptığım render işlemleri de o kadar basit . Seçeneklerde 7800x3d goremıyorum, 7700x ve 7900x3d var. Peki düz 7900x nasıldır?
Hayır yanıt attığınız mesajdaki sistemden bahsediyorum. Render için sürekliliği haftada 1-2 kez kadardır ve genelde 1080p'lik max 30 dakikalık projelerden ibaret.o kadar acele işler üretmiyorum.
Aslında 76000 fiyata çok iyi bir sistem buldum ancak ryzen 7 7800x işlemci ve rtx 4080 super ekran kartı var. i7 14700kf'ye göre yine render performansında üzücü değilse 7800x ve 4080 super'li bir sistem alınabilir mi...
Baştaki linke baktım aslında güzel ancak AMD işlemci olmaması gerektiğini belirtmiştim. İkincil önerdiğiniz parçalar zaten benım en başta yazdığım parçalarla benzer sadece anakart yükseltilip ekran kartı galax yapılmıs zaten onun dısında oldukca benzer.
1715875214
Attığım kasa Matx veya...
çoğu öneriye bakarsanız özellikle başlara sistemlerin 4080 super içerdiğini görebilirsiniz. Ki Galax'ın 4080S modeli 43000 gibi bir fiyata bulunuyor
1715874720
Adobe programlarının hemen hemen hepsiyle işim oluyor, render için de kullanacağım evet o yuzden İ7 14. nesil bir işlemci olmasını...