Bir oyunu 5-10 dk falan sıkıntısız oynayabiliyorsan tamamdır. UV de daha düşük güç tüketiminde ekran kartının daha yüksek frekansa çıkması beklenir. O yüzden sıcaklık düşüyor hatta bazen fps atabiliyor bile.
R5 7600-4070 super kullanıyorum. Bazen QHD, bazen de UWQHD çözünürlükte. Ve gayet yetiyor. 5600 bazen ufak bi darboğaz yapabilir ama o kadar da çok değil. İşlemci değişene kadar ekran kartına ufak bi limit koyabilirsin.
Vram clock hızını değiştirdim mi hatırlamıyorum baya zaman oldu ama Nebi Akgün iyidir dediklerini yapabilirsin. Ben random bir videodan bakarak yapmıştım afterburnerden ve bi sorun olmadı.
UV zararlı değil sadece dikkatli yapmak lazım. Bende 4070 super ventus 2x var. Çok ısınıyor diye yaptım, max 160w falan görüyor sıcaklık da iyi düştü fpslere ise çok etki etmedi. Memnunum.
Bütçen varsa tabii ki 3d işlemciler güzeldir ama 4070 için gereksiz masraf bence. 7700x i değerlendirebilirsin. Monitör 1080p olmasaydı daha ucuzunu da önerirdim. Mesela ben 3440X1440 monitörde 7600 ile 4070 super kullanıyorum.
Bence de öyle. IPS ve curved panel tabii ki var ama masraftan ötürü çok bulunmuyor. Bende ne zaman curved ve özelliklede fiyatı uygun monitör görsem kesin VA paneldir diyorum.
Sapphire iyidir eski nesillerde pulse kötüydü ama ucuzdu. Asus prime serisini beğendim açıkçası. Bu seneki pulse kartların testlerini görmedim henüz ancak aynı fiyatta bende asus alırdım.