hocam indirim adı altında çoğu şey aynı fiyatına satılıyor Muhteşem cuma , amazon indirimleri VS gibi etkinlikliklerde de aynı mesela bi edevat 15000 tl 22000'tl den 16000'e 15000'e düşmüş gibi medyaya pompalanıyor :D
Bios güncellemelerini , Windows güncellemelerini yapıyor musun ? bende i9 14900k ETS 2 de maximum ayarlarda 80-85 watt kullanıyor oyunda eğer güncellemeleri yapmışsan biosa girip performance boost tarzı şeyler var onları aç kapa yapabilirsin yt den daha detaylı bakabilirsin
tek slot ram fps kaybı yapar ama anlık fps kaybı yapmaz anlık fps kaybı ya yüksek SICAKLIKTAN ya da oynadığın oyun İŞLEMCİ VEYA EKRAN KARTINA ağır , başabaş geldiğinden anlık droplar olabilir belki sıcaklık aniden yükselip azaldığından anlık bir durumdan kaynaklanabilir
valla ben fiyatı uygun diye almıştım performansına bakıncada baya baya öndeydi paran çoksa tabii ki alabilirsin monitöre çok harcamaya vicdanım gitmiyordu :D
hocam ASUS'tan şaşma bende VG247Q1A var zamanında 4k ya aldım 7 ayda 7k ya kadar çıktı fiyatı gayette sorunsuz temiz kullanıyorum ölü pikseldir carttur curttur böyle genel markalarda çok nadir olur gözün kapalı alabilirsin
işlemcinde boştayken 4.gHZ kullanıyor genel olarak fazla güç tüketimi yapan bir donanıma ya da ayarlar yapmışsın diğer bileşenlerde de aynı ısınma sorunu var mı , eğer tek ekran kartında varsa olduğu fanı hava akışını kontrol etmen temizlemen lazım normalde çok aşırı güç tüketen bi ekran kartı değil
Valorantın kendisinde optimizasyon sorunu var ve donmanın nedeni de işlemci kaynaklıdır oyun işlemci ağırlıklı , ama böyle bir sistemde 3-4 saniyede bir olması çok garip sadece valorantta olması da ilk cümlede dediğimi doğrular nitelikte ben oyunu alta aldığımda pc donuyordu mesela birkaç ay...
Elimde bulunan işlemciye zamanında bios ayarları yapmıştım güç tüketimi ve sıcaklıkta %30 azalma meydana gelmişti yani oyun oynayken genel olarak yükte 70 derecede oluyordu max güç tüketimide 150 watt oluyordu tabi anlık olan değeri bu oyun oynarken 50-60 wattlardaydım yeni bios güncellemesi...
kablolu ekran diye bir şey kendi kendine açık gözüküyor monitörden dolayı mı ya da herhangi bir parçasından dolayı mı yoksa pc ye bir şey mi bağlı neyden olduğunu anlamış değilim kapanmıyorda çözüm nedir