Bilgisayarım PUBG oynarken lobide ve kalabalık yerlerde, CPU kullanımı %100' e yakın ama ekran kartı kullanımım ve gücü 50 Watt'a kadar düşüyor bu yüzden fps düşüklüğü ve drop sorunları yaşıyorum.
Geminiye bu sorunu sorduğumda tek slot 16 gb ramden kaynaklı olacağını söylüyor yanına bir tane...
başlatır başlatmaz çıktı ve sistem restart atmadı.
1770556594
Teşekkür ederim hocam peki bu soğutucu kasamla uyumlu mudur direkt bunu alayım diye düşündüm.
Kasa: FAZEON F4
Soğutucu...
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. OCCT testi yaptım ve işlemcim 96 dereceye çıktı ve durdurdum belki durdurmasam daha da çıkacaktı. Şimdi önerdiğiniz soğutucuyu almayı düşünüyorum benim anakartıma uyacaktır değil mi ? AM5
Eğer soğutucudan sonra da restart atma sorunum düzelmezse bu sefer de...
Bilgisayarım bazen oyun oynarken bazen de YouTube'da video izlerken (PUBG arkada açık iken) kendi kendine yeniden başlıyor. Son zamanlarda 2 kere üst üste yeniden başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bıktım artık.
Sorunun PSU'dan mı yoksa işlemci sıcaklığından mı olduğunu anlayamadım...
Ama bazen ekran kartı kullanımı artıyor ve fps'im yükseliyor 300 lerin üstüne çıkıyor. Benim şüphem tek kanal 16gb ram veya anakartım PCIe 4.0 5060ti PCIe 5.0 acaba bu sorun yapıyor olabilir mi ?
İşlemci kullanımı aynı kalıyor gibi.
1768486706
oyun ile mi alakalı diyorsunuz yani ? ama ekran kartını kullansa yüksek fps alabilecek neden kullanım %20 ye düşüyor anlamış değilim
Bilgisayarı yeni aldım, bütün driverlar güncel. Sadece BIOS zaten yenidir diye güncellemedim.
PUBG oynarken kalabalık olmayan yerlerde ekran kartı kullanımım %50 civarlarında oluyor ve fps'im 250 civarları oluyor. Ara sıra ekran kartı kullanımı artıyor ve fps'im 300 lerin üstüne...