Ondan emin değilim. Ama ona koymadılar da buna da koymamışlardir bence. Ek masraf olduğu için. Ben şimdi Samsung Evo taktım acaba açıp tekrar taksam boş slota değerleri görebilir miyim? SSD üzerinde bir karekod var, markada yazıyormuş üzerinde fakat karekod kesinlikle bir yere götürmüyor beni.
1694337262
Aynı modeli kullanan birisi attı. Rica ettim gönderdi sağ olsun. Markasının Micron olduğunu söyledi. Sondaki model numaraları tam aynı mi emin değilim fakat içindeki ssdler aynıdır yüksek ihtimalle.
Merhaba hocam. FreeDos geldiği için PC SSD ve ramleri direkt kurmadan değiştirdim.
Fakat redditte de 5600 MHz ram alıp laptopun desteklediğine dair bir konu açmıştı. Bu durumdan dolayı 4800 olduğunu düşünüyorum. Sitesinde de öyle yazıyor. Desteğe yazdım marka modelleri öğrenmek için fakat henüz...
Laptop için değilse zaten takması mümkün değil.
Rami çıkartıp tekrar dene. Ekran geliyorsa sıkıntı ramde. Aldığınız ram pcyi destekliyor mu kontrol edin. Eğer görüntü geliyorsa okuyup okumadığını biosdan veya sistemden kontrol edersiniz. Google a pcdeki Rami öğrenme yazın bir kaç yol gösterecek...
Ben de bir tavsiye vereyim 8x2 bence bir müddet sonra yetmeyecek. Tekrar bütçe ayrimaniz gerekecektir. Eğer tek seferde 16x2 yapamıyorsanız, 16'ya 8 yapmanız daha iyi olacaktır. Olur ya birine bir şey olursa (bu durumda 8 olması tercih edilir) kalan 16 tek başına idare eder her türlü.
Ama 4x2...
asus tuf gaming a15 fa507xi lp042 laptop edindim. Linki şu: Laptop
Neyse içinden çıkan ddr5 4800 MHz 8gbx2 RAM I ve 512 GB Gen 4 M2 SSD (marka Micron) 'yi de yükselttim(16GBx2 5600 MHz ve 2 TB Gen 4 M2 SSD ile).
Şimdi sorum şu bu içinden çıkan ve hiç kullanılmamış olan Ramler ile SSD yi...
asus tuf gaming a15 fa507xi lp042 laptop edindim. Linki şu: Laptop
Neyse içinden çıkan ddr5 4800 MHz 8gbx2 RAM I ve 512 GB Gen 4 M2 SSD 'yi de yükselttim(16GBx2 5600 MHz ve 2 TB Gen 4 M2 SSD ile).
Şimdi sorum şu bu içinden çıkan ve hiç kullanılmamış olan Ramler ile SSD yi nereden ve kaça...
Daha gelmedi kargoda. O kadar yeni :)
Konuyu görünce yazayım istedim. Biliyorum bir takım değişik düşünceler oluyor bu durumlarda. Ben uygun bir iki senaryoyu söyledim. Karar size ait fakat kullanan birisine denk gelmiştim. Değerlerin iyi olduğunu söyledi o arkadaş da.
Yeni aldım ben de. Yanıt seçeneği ile vermezseniz bildirim düşmez bu arada gözükmez. Internetten bakabilirsiniz aslında iısı durumlarina fakat 4070 + R9 ısınır zaten bir de bu seri maalesef 15.6". Kasa biraz muaddilerine göre küçük kaliyor. Ben kasa vs f/p fırsatı görüp aldım. Uzun yıllar...
Taksitli mi tek çekim mi? Burası çok önemli. Neyse ben tavsiyemi de ekleyeyim. Tek çekimde alabilirsiniz muhakkak bunu alın. https://m.n11.com/urun/asus-tuf-gaming-a15-fa507xi-lp042-r9-7940hs-16-gb-512-gb-ssd-rtx4070-156-dos-dizustu-bilgisayar-40546030?magaza=gamers-arena
SSD için de amazondan 6...
Asus Tuf Gaming alıp ram ve SSD yükselteceğim. Bir fırsat gördüm fiyatta ondan dolayı bu seçeneğe yöneldim ben :) Wordde topladigim PC modellerine bakinirken. Isterseniz onları buradan paylaşayım.