Eger ki sistemini 7800x3d den sonra bidaha guncellemiceksen b650mk alabilirsin.
Guncelleyeceksen 3 4 sene sonra guncelleyecegni ve o islemxileri destekeleyecek anakartlari dusunerek alman gerekirse 13k bandindaki msi mag yada asus tuf modellerine yonelmen gereklii
Herkesin kendi parasi daha ust ihtiyaclarhi olan isteyen vs tabii ki herzaman daha iyisini alabilir. Ben arkadas yeterli olacagi soyledim gerisi onda vrm uapisi vs nedir anlattim gerisi onda ben almicam o alacakda bu forum kac aylik noolduda herkes toplaniyo :D
Yani islemcinin sagladigi gucu dusununce tdp degeri cokmus gibi hissettiriyo ama pekde yuksek bi cekim degeri falan yok o degerleri cok rahat sogutmasi olan bi b650 besler :)
Hurmet gostermek fln kelimeleri ozenle seciyosun herhalde testlerde yaptim cogunuda denedim hicbir sorun olmaz.
Faz yapisiyla beraber vrm lerin amperleri vs de onemli diger markalarda kotu olabilir ama iyi markalarda b650serisinde ozelliklede b650mk 7800x3d yi cok cok rahat sogutur...
Am4 ile uyumlu olup olmadigina satici bilgilerinden kontrol etip alabilirsin :)
Sogutmaya fazla bile yeter.
Robloxda 50 dereceye duser merak etme.
Bana kalirsa daha 800 tl bantlarindaki sogutucular bile fazlasiyla yeterli olur.
Bu islemciler 95 derecede calisabilecek sekilde tasarlaniyor. 80...
Bu anakarti begendiysen ginul rahatligiyla alabilirsin.
Istedigin ozellikler harici
12+2+1 vrm yapisi islemcini beslemeye fazlaisyla yeter. Vrm lerin amperlerini vs bilmiyorum ama fazla fazla yeterli olur merak etme.
Sogutma anlaminda ne mos ne vrm nede ssd ler isinip kendini kismas yuksek...
Dostum o islemciyi belseyecek daha ucuz anakartlar var ama senin isteklerin dogrultusunda beyaz ve arkadan kablolamali anakartlar ztn yeni geldiginden cok azlar.
Istedigin ozellikler dorultusunda bu anakarti al gitsin :)
Cok ust olanlarda belki vardir ama sana nacizane bi tavsiye otarz seyler suan umrunda ama aldikdan 3 gun sonra yuzune bime bakmayacaksin.
Bide 5600 icin ole 1800tl lik kule tipine fln ihtiyacin yok.
1000tl lik kule tipi sogutucu islemcini yukte bile 70 dereceye sabitler.
R5 5600...
Dostum 1800tl bantlarinda kule tipi islemcinin sogutamayacagi islemci yok.
Egerki estetik icin sivi sogutmaya oara verirsen sen bilirsin.
Simdi kiyaslamada anlaman icin diyecegim.
Yakin fiyatlardaki kule tipi ile sivi sogutmayi kiyaslayacagin zaman sole dusunebilirsin.
Dusuk, orta...
Riser kablo bilgim yok ama elinden geldiignce yuksek teknoljili olan 5.0 olanlari alki daha az deger dusursun.
Ssd konusunda bir sorun yasmaassin sadece 2. Ssd yuvasi 1. Ye gore daha dusuk teknoloji olur ama zaten 3.0 dan sonraki deger artislari render vs urasmoyorsan degiskenlik yaratmaz...
Elindeki ekran karti her oyunu 2k da ultra 100fps uzeri rahat aciyor ekrann karti alip bosa para harcama.
Simdi gelelim anakart kismina.
9800x3d tdp 120watt olarak cekiyor yui altinda degerler degisken olur islemci kendini boost ettiginde daha fazla guc cekmesi gerekir ve anakarttaki sol ustte...