Bilgisayarı açtığımda gördüğünüz hatayla karşılaşıyorum "enter, F1, F8" tuşlarına basınca başka bir menü açılmıyor sadece BIOS'a geçiş yapabiliyorum.
Bu hata neden olur (diskten mi, RAM'den mi vb)?
Nasıl çözebilirim?
Not: Format dışı çözüm önerilerinizi bekliyorum maalesef elimde format için...
Yeni ekran kartları çıkana kadar i5-13600K'nın entegre grafik kartı (Intel UHD 770) LoL- CS:GO-WoW'da beni idare eder mi yoksa 2. el idarelik bir kart mı almalıyım? Amacım yükseklerde değil bu oyunlarda ortalama 100 FPS civarı alsam yeter. Bir de entegre grafik kartı kullanmak işlemcinin daha...
Her yerde gördüğüm ve duyduğum şey NVENC>AMF. Yayıncıların kesin NVIDIA alması gerek gözüyle bakılıyor. Bu videoda gördüğüm kadarıyla kalite farkı %4-5'ten ötesi değil düşünceleriniz nedir?
Video linki:
Yayın amaçlı 5800x3D mi 5800X mi fiyat farkı önemsiz. Oyunda daha güçlü renderda daha güçsüz diye duydum oyunlarda bariz hız farkı var renderda o kadar üzer mi yoksa %3-5'lik düşüşler önemsiz.
Bir de 5800x3D ile MSI B550-A Pro iyi midir yoksa X570mi almalıyım?
2. elden cok korkuyorum alırım 1-2 aya elimde patlar mı diye. 8500-9000 civarı 3070 2. el piyasası 5000 daha vermek biraz koyuyor ama donanım işinden çok anlamıyorum, bu bilgisayarı 2 haftalık araştırmayla topladım o yüzden karta bakıp "tamam bunda sorun yok" diyecek bilgim yok çevremde de böyle...
Demek istediğim ekran kartı konusunda ileride değişime gidebilirim şimdilik güncel oyunları oynatsın yeter, işlemci ağırlık verme sebebim kolay upgrade yapabilmek.
2. pc hakkında en ufak fikrim yok öğrenirsen bana da söyler misin umarım ileride gerekecek kadar gelişirim. Teşekkürler.
1666232539
Teşekkür ederim. Bu özelliklere yakın hazır sistem linki var mı. Dediğim gibi işlemci ağırlık vermek bana mantıklı geliyor yanlış bir karar olabilir belki.
Çok güzel bir işlemci yalnız şuan 10-12k fiyatında aradaki 4bin+ maliyet beni çok zorlar.
1666231926
3080 için 2k-4k gaming diyolar hep benim 1080 den üstüyle işim yok tek amacım yayın ve youtube. Bir de 4000 serisi muhabbetinden sonra 3060ti a bile düşsem mi diye düşünmeye başladım...
Merhaba, spora başladığımda yaptığım ve yeni başlayan arkadaşlarıma önerdiğim, tam tersini yani güç dengesini sağlamak için dumbell kullanmak olmuştur hep. Barda güçsüz kolun işini güçlü kol kaldırıyor ama dumbell kullanırken tam tersi güç dengesizliğini görüp ona odaklanabiliyorsunuz...