Hocam önceki kasamda DeepCool AK620 modelini kullanıyordum R5 5600 ile. Çift kule performansı özellikle 65w bir işlemcide gerçekten efsaneydi ama kasanın içinde kocaman duruyordu. Bilerek tek kule soğutucu aldım. 6 yıllık macuna ve az fanlı dandik akvaryum kasaya rağmen performansı gayet iyi...
https://www.amazon.com.tr/Arctic-Freezer-36-DUO-AR-ACFRE00123A/dp/B09VH14935
Ben linkteki modeli kullanıyorum. Oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor( 6 sene önce açılmış Cooler Master Mastergel Pro sürdüm denemek için :D Yeni macun sürsem belki daha da düşecektir sıcaklıklar) . Sıvı soğutma özel...
Frontera iyi bir araç değil 2008 almanızı öneririm. Hatta donanım birinci planda değilse 408 Allure aynı fiyatta C segment olduğu için tercih edilebilir
Hocam 1 yıl veya 10 bin km gibi düşünebiliriz. 10 bin üstüne çıkmanızı çok önermem, yıllık az km yapıyorsanız da 12-15 aylık süreçlerde yağı değiştirmek yeterli olacaktır. Yeri gelir 7-8 bin km'de değiştirirsiniz ama 10 bin bence yeterli. 5 bin km'de değiştirmek kesinlikle daha iyi olsa da...
Hocam 23 yaşındaki bir araç için yağı en kalitelisinden almaktan ziyade bakım aralığını çok uzatmamak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. 10w40 yağların neredeyse tamamı tam sentetik değil zaten. Orijinal olduğundan emin olduğunuz ve bilindik kaliteli markalardan alacağınız 10w40 yağ sizin...
44500e telefonu verip tekrardan sıfırını 50 bine alabilirsiniz. Batarya değiştirme parasına sıfır garantili telefon almış olursunuz :) 33k vermek istemiyorsanız diye ikinci bir seçenek
Hocam Unity ile çalışmadım bilmiyorum ancak arada %3-5 fark bile olacağını sanmıyorum. İkisi de zaten günümüzdeki fiyatı açısından ulaşılabilir en iyi kartlar diyebiliriz. Almışsınız zaten takılıp moral bozacak bir şey yok güle güle kullanın. İnsanlar dahili GPU ile bir şeyler geliştirmeye...
PS4 oyunlarını zaten PS5 üzerinden oynayabiliyorsunuz. PS4 özellikle sıfır alınacaksa hiç mantıklı değil. İlla PS4 alacaksanız temiz ikinci el alın boşa para vermeyin veya direkt PS5 alın hem PS4 oyunlarını hem de bundan sonra PS5'e çıkacak oyunları oynarsınız.