Merhaba ilk kez PC topladım . Videolardan izlediğim kadarıyla kabloları doğru yere taktığımı düşünüyorum psu yu takınca anakartakın arkasında ışık yanıp sönüyor ancak ramların rgbsi , fanlar hiç bir tepki vermiyor. Sonuç olarak PC açılmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum
bu video da açıklıyor. TDP 65W desteklerken X işlemciler 105w tam performans kullanamazsınız diyor.
1685772961
İade etme şansım var anakartı mı işlemciyi mi değiştirsem bilemedim. X işlemci çok ısınıyormuş.
Merhaba ,
Ryzen 5 7600x cpu aldım ancak araştrmaları yaptığımda aldığım anakart Asus Tuf gaming A620M plus.
Bu anakart cpu yu destekliyor gösteriyor ancak cpu 105 w isterken anakart tdp 65 w destekliyor bu durumda anakartı değiştirmeli miyim yada böyle kullanabillir miyim ?
Hocam çok teşekkür ederim. Benim kasayla aynı fiyata denk geliyormuş zaten direk sipariş geçtim. Artık 360 mm sıvı soğutma bakacağım arkadaşların dediği gibi çok rahat ısınan bir işlemciymiş :/
Bende adanadayım. Bende bu akşam kasasyı toplayacam .Bir tek sıvı soğutmam eksik oda kasaya takılıp takılmayacağı meçhul :)
1685624066
Kasa önerisi var mıdır ? mAtx uyumlu :) tabii ki sıvı soğutma destekli :) :)
Siz dedikten sonra biraz daha araştırdım.Her sey ramlerime bağlı :) Sistemi kurup ölçüm yapacağım anca ona göre ince bir sıvı soğutma alabilirim galiba :) . Ön tarafa takma konusunda dediğiniz gibi ama üst tarafın ölçüler uymuyorsa başka bir seçeneğim kalmıyor. 120 mm sıvı soğutma yeterli olmaz...