Arkadaşlar Merhabalar,
Yeni kurmuş olduğum sistemimde ryzen 7 9800 x3d threads 8 gözüküyor 16 gözükmesi gerekişrken. Msconfıng/ön yükleme/gelişmiş seçenekler/işlemci sayısı kutucuğu işaretli değil kontrol ettim işaretlemek istediğimde ise en fazla 8 gösteriyor. Bios güncel nerede hata yapmış...
Ekran kartını ve PSU yu iade edebilirim tek sepette verdim siparişi henüz teslim edilmedi.Anakart içime sindi teslim aldım.O zaman ekran kartını Asus 16 GB PRIME RTX5070 ti ile güncelleyebilirim.Kasa olarak ta 2. Attığın model hoş gözüküyor.
Selamlar herkese,
Yeni bir sistem topluyorum ve ana parçaların siparişlerini geçtim. Sistemde MSI ağırlıklı bir ekosistem kurmaya çalışıyorum. Parçalar şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI X870E Carbon WiFi
Ekran Kartı: MSI RTX 5070 Ti Shadow 3X OC
RAM: Kingston Fury Beast RGB...
Selamlar arkadaşlar,
Yeni topladığım sistem için AMD Ryzen 7 9800X3D işlemci satın aldım. Ancak anakart ve SSD konusunda kararsız kaldım. Özellikle RAM tarafında AMD EXPO destekli 6000MHz CL30 16x2 (32GB) bir kit arıyorum.Sizce ryzen7 9800X3D’nin yanına yakışacak en mantıklı bileşenler...
Şaka gibi siparişimi halen kargolamadıkları gibi bugün siparişim iptal edildi hem 2000 TL lik kuponumu hiç ettiler birde dalga geçermiş gibi 250 TL telafi kuponu verdiklerini söylüyorlar.Bu süreçte magic satıcısı n11 de hata olduğunu bu yüzden ürün çıkışının yapılmadığını söyledi.N11 ise...
Ram kısmında CL30 16x2 (marka fark eder mi? bilmiyorum çok fazla bilmediğim marka türemiş krizden sonra RGB si olsun İşlevini yerine getirsin yeter)
Ana kart kısmı benim için en kritiği çünki en bilgisiz olduğum kısım burası :) Attığınız linkteki uygun ise onu alabilirim.
SSD yi anakarta göre 2...
Merhaba arkadaşlar,
Oyun odaklı bir bilgisayar toplamayı planlıyorum ve işlemci olarak AMD Ryzen 7 9800X3D, ekran kartı olarak NVIDIA RTX 5070 Ti kullanmayı düşünüyorum. Amacım 1440p ve 4K oyunlarda yüksek FPS, ayrıca sistemi uzun süreli ve geleceğe dönük kullanabilmek.
Bütçem yaklaşık...