İşlemciye özellikle yük binmedikçe (minecraft gibi oyunlarda) işlemcim 4.5ghz yerine Cs2 ve Valorantta hep 3.9 4.0ghz de seyrediyor.
Ne kadar çözünürlüğü düşürsem de ne yaparsam yapayım işlemciye yük bindiremiyorum ve tam perforrmansından faydalanamıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim,veya bir...
Ekran kartım boştayken yani masaüstündeyken falan aşırı rahatsız edici düzeyde coil whine sesi yapıyor ama yük altındayken ses tamamen gidiyor.
Daha önce BIOS'tan ayar kurcalarken spread Spectrum'u açtığımda ses kesiliyordu.
Bu ses Windows'a boot ettikten yaklaşık 1 dakika sonra ortaya çıkıyor...
Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm işlemcime overclock yapsam da yapmasam da prime 95 testinde HTC ve PROCHOT EXT kısımlarında termal kısma yaşıyorum.
Bunun anakart yüzünden olduğunun farkındayım giriş seviyesi bir b450ye sahibim (Msi B450M-A Pro Max) bu benim için oyunlarda bi sıkıntı yaratır...
Anakartımı değiştireceğim fakat windows 11 lisansım anakartıma işlenmiş şekilde,Anakartı ikinci el satın aldım ve şansıma içinde windows 11 key varmış.
Birkaç adım izledim ve şuan etkinleştirme sayfasında "Windows dijital lisans ile etkinleştirildi yerine" "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı...
30 Eylülde olacağım bir ameliyat için kan vermiştim,Fakat Karaciğer değerlerimin yüksek olduğu söylendi.Ameliyat iyi geçti fakat e nabızdan değerlere bakmak istediğimde gerçekten fazla yüksek buldum.
Karaciğeri ilgilendiren ALT ve AST değerleri ekran görüntüsünde görünüyor
günde 1 paket bazen 15...
Bugün bilgisayarıma temiz bir kurulum yapmak istedim fakat USB'yi Rufus ile hazırladıktan sonra;
"Load failure: [3] unsupported" diye bir hata alıyorum.
GPT ve UEFI(CSM yok) olarak seçim yapıyorum.
Şuan tekrar iso dosyasını yazdırıyorum bir daha deneyeceğim
Arkadaşımın interneti yavaş olduğu için onun M.2 SSD'sini kendi bilgisayarıma takıp beraber GTA 5'i içine attık. Şu an dosyalar attığımız klasörde hiçbir şekilde görünmüyor ama yer kaplıyor.
Bakacağım işte benim tek bilmek istediğim şey şuan XFX kartlarda bir sorun var mı.
Eskiden XFX RX480 im vardı sürekli ekran gidiyordu Wattman hataları falan oluyordu bozuluyordu ekran en sonunda kısa devreden yandı kart
Arkadaş müsait bir zamanda gelecek bilgisayarıma takıp test edeceğim.
Sadece...
Arkadaşla konuştum çizim yaptığı için nvidia karta geçmek istiyormuş muhtemelen cuda çekirdekleri yüzündendir 4 aylık bir kart gelip testini yapıp takası kabul etmeyi düşünüyorum
GTX 1070 ekran kartımı bir süre önce ilana koymuştum az önce birisi XFX RX6600 8GB ile kafa kafaya takas yapmak istedi.
Aralarındaki performans farkı fazla 6600 önde ama en son rx500 serisinden sonra hiç amd kartlar ile bir araştırma yapmadım.
Nelere dikkat etmem gerekiyor?
Nvidia Reflex vesaire...