Renkleri kesinlike üzmedi aksine güldürdü, eski 27 inç monitörümü dikey koyup ikinci monitör olarak kullanmaya devam ediyorum ve aradaki kalite farkı çok göze batmasa da tabiiki 2k msi olan ana monitörüm çok daha iyi geliyor göze
Madem herkes açtığım konunun altında monitör konuşmaya devam etmiş, ben de aldığım monitörle ilgili yorumlarımı paylaşmak isterim. Ek sorular olursa da seve seve yardımcı olurum. Monitörü yaklaşık 2 haftadır aktif olarak günde minimum 6-7 saat kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Renkler...
elimde boşta monitör var ve bazen render alırken ya da tasarım yaparken sistemi ne kadar zorladığımı anlık görme ihtiyacı duyuyorum, vga çevirici var zaten fakat ben uyguluma formunda olan yazılımlardan değil de direk biostan veri çekebilecek bişeyler istiyorum
https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-gigabyte-rtx-4060-ti-windforce-oc-gv-n406twf2oc-16gd-128-bit-gddr6-16-gb-fiyati,575532243.html
bunu al ekran kartı olarak 8gb vram den hiçbir şey olmaz
x3d modeller oyun performası açısından iyidir l3 ön bellek sayesinde ama render için aynı şey geçerli değildir. Render için çoklu çekirdek performansı büyük önem gösteriyor.
8gb artık oyun oynarken bile sınırda kalıyor, eğer bütçe bu kadarsa amd ekran kartlarına geçmek daha mantıklı olucaktır ya da bütçe varsa 4060ti 16gb almak :)
benim kasa gayet iyi, ben de 3d render ve mimari görselleştirme için kullanıyorum
İşlemci: AMD Ryzen 7 8700f
RAM: Crucial DDR5 16gb 6000Mhz x 2
SSD: Crucial P3 plus 1TB
GPU: Palit NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 gb
Anakart: Asus B650M-R