Relmon isimli üyenin son içerikleri

1. R

Kiradan çıkarken anahtar teslim tutanağı imzalamak ve yapılması gerekenler

Bu ay sonu kiradan çıkıyorum ve ev sahibi ile anahtar sözleşme tutanağı imzalayıp evi teslim edeceğim. İki nüsha imzalayıp birini ona birini kendime vermeyi düşünüyorum. Bu tutanağın kamuda geçerli olması için noterde onaylatma zorunluluğum var mı? Direkt olarak imzalasak kişi başı birer nüsha...
  2. R

Mülkiyetli(Hipotek) Motosiklet Aldım, Borcu Ödedim ama Motoru Üstüme Alamıyorum?

Bugün motordaki rehini kaldırdım. Satıcı sözleşmesinde yazan adrese gidip buldum çocuğu. Zar zor notere götürüp yaptırdım işlemi. 1700 lira gibi bir ücret çıktı 15.000 TL'lik senet için. Kendim karşıladım hiç uğraşmamak için. Aksi halde tek yol dava açmak onunda sonucu aynı yine çocuğa...
  3. R

Mülkiyetli(Hipotek) Motosiklet Aldım, Borcu Ödedim ama Motoru Üstüme Alamıyorum?

Satış sözleşmesinde çocuğun T.C.'sinden açık adresine kadar bende bile var bulmak isteler bulurlar tabi. Bakalım bir gelişme olursa buraya da güncellemeleri yazarım ilerde yaşayacak arkadaşlara rehber olur belki.
  4. R

Çok teşekkür ederim bu mesaj beni çok mutlu etti en kısa zamanda gidip yardım isteyeceğim konu ile alakalı.
  5. R

25.000 TL Civarına ilk motorumu ikinci el olarak bireyden satın aldım. 10.000 TL peşin verdim kalan parayı 2 senet yaptık. Senet ödenene kadar motor hipotek, hak mahrumiyeti, mülkiyetli artık hangi terimse o uygulamayı işledik noterden. Yani satıcı ile notere gidip satıcının "Ben paranın...
Geri