Hocam merhaba bir şey sormak için rahatsız ediyorum kusura bakmayın hepsiburada üzerinden baktığımda satıcılarda bi hepsiburada birde xDrive var aralarında 500 TL'lik bir fark var hepsiburada üzerinden alsam bi sıkıntı olur mu yoksa direk satıcısından mı alsam daha garanti olur yardımcı olursanız...
Peki model olarak 15'li Plus'tan daha iyi diyebileceğiniz ve fiyat farkının az olduğu bir model var mı hocam yoksa aralarında en f/p yine plus serisi mi?
Merhaba arkadaşlar 10.000 TL bütçem var ve şimdiye kadar baktığım koltuklarda tam aradığım gibi duran modeller var ancak kalitesinden şüpheliyim. Hawk ve X-Drive markalarını duymuştum 1.80 boyundayım ve 95 kiloyum arkaya çok yaslanarak kullandığım için sırt kısmınında sağlam olması önemli...
Bu bir donanım arızası değil, ama kararsız BIOS ayarı uyarısıdır. Ekrandaki mesajın net anlamı şu:
PC bir önceki açılışta düzgün POST yapamadı ve kendini korumaya alarak “Safe Mode”da açıldı.
Bu neden olur? (gerçekçi ve net)
En sık sebepler:
RAM ayarı (EXPO/XMP)
DDR5-6000 kullanıyorsun. Ryzen...
Açılırkende çok geç açılıyordu ve hafif bir tıkırtı sesi var pc de coil whine sanırım tam neden olduğunuda bilmiyorum şimdiye kadar gidiyordu bende o sese çok takılmadım
1767283061
İlkte çekmiştim hocam chatgpt ye sormak için
1767283112
Bu ekran geldikten sonra expoyu auto yaptım ve 6000 mhz...
Genellikle oyun oynarken ama dün normal sistem boştaykende kapanmış abim söyledi
1767282893
Yok yok hiç ellemedim sadece expo tweaked ayarı açıktı 1 aydır belki sistemi zorluyordur diye auto ya aldım ama bugün üst üste 2 kez kapandı
Güç kablosunu değiştirdim eski kablo takılıydı yeniyi taktım erp ayarını tekrar disabled mı yapsam ki birde ram expo ayarlarının hepsini auto ya alsam düzelebilir mi?