Rockbebesi isimli üyenin son içerikleri

1. R

Bir türlü çözemediğim PC Donuyor(Freeze)

Ram soğutucu almayı planıyorum ya valla böyle olmayacak çünkü bu kadar güzel sistemim var sınırları zorlamak istiyorum :D Biraz araştırdım Trfc1 Değeri A-die lar 420 yapabiliyormuş 64GB olsa bile ondan böyle bırakacağım sanırım bu sorun yüksek ihtimal driver kaynaklı çünkü 591.44 den 581.94...
  2. R

Geç cevap veriyorum kusura bakma, Oyuna bağlı olmuyor Video izlerken oyun oynarken discordda konuşurken, rastgele bir zamanda gerçekleşiyor yaşanan olay şöyle, Ekranımdaki görüntü takılı kalıyor yani ne siyah ekran ne bir şey aynı görüntü SS alınmış gibi ekranda kalıyor, mouse klavye cevap...
  3. R

Y-cruncher VT3 yapmıştım birde ondada 1 saat 20 dakika falan bir sorun yaşamadım. 1765411225 Bahsetmeyi unuttum bu sistem 100% yükte olan sıcaklıktı yani cpu gpu + ramler yoksa şuan 38 derecede ama evet 60 çok biliyorum, teşekkür ederim. 1765411387 Donma çok nadir oluyor yani 20 günde 6 kere...
  4. R

Memtest yaptım geçti ki bu uygulamaların bazı testleri farklı değerlere geçip geçmeyeceği değişiyor, önceki belleklerimde Tras değerini 40 ın altına alınca prime 95 3.dakikadan patlıyordu çok ufak bir detaydı işi biliyorum yarım yamalak yapmıyorum. Amacım fikir almak. 1765410906 Yazın...
  5. R

Tabii ki de bellek testi lazım ama bakarakta bir şey söylenememe kısmına katılmıyorum, şahsi bilgim mesela m-die bi kite trfc1 420 yaptığın zaman sisteminin boot yapması oldukça zorlaşır bunu yapan birine trfc yi 500+ değerlere almasını söylerdim. Birde Prime 95 gibi ağır testleri yapacak...
  6. R

Arkadaşlar selam öncelikle sistemim şöyle: CPU : AMD RYZEN 9 9950X3D GPU: MSI LIQUID RTX 5090 SOC RAM: Kıngston 64GB(2x32) 6000MT/S Ddr5 CL30 (HWInfo da A-die(4.1) diye gözükmekte) ANAKART: ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO SSD: SAMSUNG 980PRO 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1200P 1200W Soru: Ram...
  7. R

NVIDIA GUC YONETIM MODU CRASHE NEDEN OLUYOR

Driver kaynaklıdır değil mi bu sorun? internette sadece reditte bir yerde gördüm 3080FE ile yaşamış birisi teknik servis sonrası düzelmiş. Donanımsal değildir herhalde. Bu arada 5000 serisi için en stabil driverdayım bütün driverları denedim son çıkan 576.52 de dahil en stabil 576.40 çalışıyor...
  8. R

Kontrol ettim kablolarım tam takılı PSU da ASUS ROG STRIX 1200w 80+Platinium 12v-2x6 kablo ile takılı gpu, sorunun bundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü tam yükte bir problem yok sistem normal güç modunda çöküyor sadece
  9. R

Ekran kartım: MSI SUPRIM LIQUID RTX 5090 SOC Şuanda GRD 576.40 sürümünü kullanıyorum. Güç Yönetim Modunu "Normal" olarak ayarlayıp bilgisayarı yeniden başlattığımda, açıldıktan 5–10 saniye sonra sistem çöküyor. Boşta beklerken bellek frekansının 800 MHz, çekirdek frekansının ise 700 MHz’lere...
  10. R

Çözüldü✓ RTX 5090 ve Ryzen 9 9950x3d için donanım tavsiyesi

Doğru diyorsunuz hocam bende gördüm çoğunlukla asrock taichi ve rog crosshair aynı tierda sıralanıyor , kullandığım 2 parça asus rog olunca rog daha iyi olmaz mı ekosistem için
  11. R

Evet çoğunlukla render ve 3d çalışacağım, elbette oyunda oynayacağım işlemcimi ULTRA K Seçmeme sebebim 😅 Taichi ile ilgili yorumlar karışık hocam aldıktan sonra internet bağlantısı patlayan yayıncılar olmuş, ama çoğunlukla olumlu düşünmedim değil ama garanti veya her hangi bir arıza konusunda...
  12. R

Tamamdır hocam teşekkür ederim desteğiniz için bütçem dediğim gibi yüksek (anakart için) 35 max 40k ya çıkarım ama MSI Godlike ı biliyorum mesela onu alamam malesef 😅
  13. R

Hocam daha almadım, kusura bakmayın tercih ettim dememeliydim, şuanda elimde sadece işlemcim ve ekran kartım var Peki hocam Rog croshhair x870e piyasada 8k daha pahalı ROG STRIX X870e-e den peki bu fiyata değiyor mu sunduğu özellikler? Soğutma bloğu vs.
  14. R

Keşke olsa hocam, tartışmasız Seasonic tercih ederdim. ASUS ROG THOR modellerinde Seasonic geliştirilmiş platformu kullanılıyor diye biliyorum, fiyatları absürt olmasaydı THOR tercihinde bulunurdum
  15. R

Hocam yanlış bilgim yoksa iki anakart da 18+2+2 faz sayısına sahip, MSI A1250GL yük altında sesli ve fan kalitesi segmente göre kötü, NZXT C1200 GOLD atx 3.0 olanı oldukça iyi diye biliyorum ama 3.1 olan nasıl bir bilgim yok ama teşekkür ederim değerlendireceğim.
Geri