Merhaba arkadaşlar,
Ekran kartı olarak 4080 Super bir kart alacaktım ancak PSU larda artık 1212vhpwr portlu oluyor. Bende 850W Corsair RM850x PSU var ancak PCI 5.0 Dönüştürücü kullanmam lazım. Dönüştürücülerde her zaman bir kayıp oluştuğu için performansa bir etkisi olabilir mi acaba yoksa yeni...
Çok saçma gelecek ama ekran kartı driver sorunu da olabilir bu durum. Bir zamanlar benim driver nedeniyle oyunda sağ sol yaptıkça fps düşüyordu :)
O yüzden driver kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin.
Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200MHz C16 Bellek Kiti, Siyah derim. CL değeri ne kadar küçükse ram o kadar iyi. Youtube'da bununla alakalı testler de mevcut.
Hayır sorun olmaz. Ben de anakart değiştirmiştim sadece key kayboldu. Windows Update senin donanımlarına göre driverları otomatik alıyor zaten. Ancak ekran kartı için driver uygulamaları gerekiyor. Örneğin Geforce Experience ya da Radeon Software.
Anakart değişiyorsa Windows key gidebilir. Eğer Windows KEY OEM olarak anakarta tanımlıysa. Onun dışında hiç bir sorun olmaz. Bir de yeni kasadaki donanımların driverlarını kurmalısın.
Merhabalar, ekran kartını değiştirmeden önce psu gücünün alacağın ekran kartına yetebileceğinden emin olman gerekiyor. Eğer yeni ekran kartın 650W gibi psu istiyorsa onu da değiştirmelisin.