Sistem özelliklerini belirtir misiniz, ayrıca bekleseymişsiniz keşke. Bazen "memory training" dediğimiz olay uzun sürebiliyor. Şu an hiç açılmıyor mu, denediniz mi 5-10 dk beklemeyi?
Bu hızlar zaten indirmede yardımcı olmaz. Yerel dosya işlemlerinde yardım eder. 2000 MB/s bile indirmek için 16 gigabit internet lazım, bu da Türkiye'yi geçtim dünyada evlere verilmeyen bir hız.
Olmaz diyenler çıkacaktır ancak ben Gen 3 SSD'ye bile soğutucu aldım, çünkü yer yer 60 üstü bile...
Bunu okuduktan sonra kendiniz de değerlendirebilirsiniz ama ben NV3 alırdım. DRAM olmayınca SSD'deki DRAM'in işini sistem belleği yapıyor, daha çok gecikmesi var o yüzden DRAM tabii ki faydalı ama iki SSD arasındaki okuma yazma farkı 3 kat olunca DRAM'li olanı al diyemeyeceğim.
Tamamen yapılacak işlere bağlı. Sallıyorum web uygulaması geliştireceğim diyorsanız bir GPU'nun ekstra pek bir faydası olmayacak, ancak bu başka işlerde bu şekilde olmayabilir.
Soğutucunuz yeterince güçlü değilse ve planlarda da soğutucu değiştirmek yoksa 7800X3d, ancak 3000 TL farka 7950X3D bence çok iyi bir fırsat. İşinize yarar yaramaz bilemem tabii ki.
Düşer ama bence 20k kadar düşmez. 5070 beklenebilir ama onun da birkaç ayı var daha, ve fiyatı ne olur şüpheli. Şahsi görüşüm bu tip durumlarda (yeni kartın çıkmasına daha süre var ama yakın zamanda çıkacağı kesinleşti) 2. ele yönelinmeli...
5090-5080 farkı az değil. Mümkünse 5090 alınabilir.
Ancak fiyatlar bence çok yüksek. Birkaç ay sonra çok daha uyguna alınır diye tahmin ediyorum. Tahminen acelesi de yoktur diye düşünüyorum.
Gerek var-yok mevzusu bence mantıksız. Gerek yoksa bile 5090'ın verdiği FPS'i sadece 5090 verebiliyor, şu...
Kışın yaklaşık 1 aylık bir süre evde olmayacağım, giderken kombinin suyunu boşaltıp gitmek istiyorum. Kombim ECA Confeo Plus ve vanalar şu şekilde:
İnternette kimisi sıcak su vanasını kapatıp sıcak suyu çeşmeden açıp doldurma vanasını da açınca içindeki su boşalır demiş ama denemeden önce...