Monster Abra a5 v17.1 marka modelli bilgisayarda windows 10 yüklü, windows 11 yüklenmesini tavsiye eder misiniz? Bir artısı olur mu? Bu arada cihaz inanılmaz ısınıyor yeni formatlanmış ve bomboş driverları kurulu olmayan hali dahi deli gibi fan açıp ısınıyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı...
Hocam selamlar, sıvı soğutmanın fanlarinda sadece 4 pinlik anakarta takmak icin plan uç var, tek bir kablo var yani. Bu üçünü birbirine nasıl bağlarım? Her birini anakarttaki ayrı birer fan girişine mi baglayacagim?
1706729856
Psu kutusunda ekstra bazı kablolar vardı çok özür dilerim şimdi...
Hallettim hocam, eğer yanlış bir şey yapmadıysam tabiii :) izlediğim montaj videosundan farklı olarak bu am5 uyumlu demirleri sokup bi tur çevirip taktım, doğal olarak pompayi çevirebildim. Herhalde bi sakıncası sorunu sıkıntısı yoktur. Sadece üzerindeki deepcool logosu falan düz olmadı galiba...
Arkadaşlar selam, sıvı soğutmayı takarken çok kasiliyor. Eklediğim fotolardan birinde düz duruyor ki hep kasalarda gördüğüm şekli öyle, diğer fotoda ise benim kasada nasil durduğu var. Borular kıvrılmak zorunda kalıyor ve biraz kasiliyor. Bu normal midir? Endişelendigim için şimdilik baglamadim...
Tamamdır çok çok çok teşekkür ederim, minnettarım. Soğutucu henüz gelmedi, onun dışında her şey tamam. Soğutucuyu takmadan çalıştırıp sistemi kurmak istemedim ne olur ne olmaz diye, o da bugün yarın gelince bi sorun çıkarsa yine sizi rahatsız edeceğim istemeyerek :) Görüşmek üzere!
Bir de hazır soruyorken bunu da aradan çıkartayım hocam: Fanlarda vida kılavuzları yoktu, vidaları takarken kılavuz oluştu doğal olarak. Ancak vidalar yalama oluyor ve sonsuzluğa doğru dönebiliyor. Bu normal midir? İleride gevşeme vs. yapabilir mi?
1706703272
Hocam harikasınız teşekkür ederim...
Hocam tekrar selamlar, ben kasadaki bütün kablo bağlantılarını düzgünce yaptım, ancak fanları yapamadım hala :) Dünya kadar şey izledim ve okudum ama işin içinden çıkamadım. Çizerek anlatmaya çalıştım derdimi, bunun üzerinden bana yardımcı olabilir misiniz?
Kırmızı ile işaretlediklerim hakkında...
Hocam peki dediğim gibi bir rehber var mıdır önerebileceğiniz? Videolar izledim forumlar okudum ama işin içinden çıkamıyorum her birinde değişik değişik anlatılıyor. Kasadaki ön panel bağlantılarını bile nası yapicam bilemedim. Kaldım öyle mal gibi :(
İki tane fani fan yuvalarına, 2 argb kablolarını da argb noktalarına baglayacağım, sonra fanlari birbirine baglayacağım. Peki hangileri argb hangileri fan pini onu da söyleyebilir misiniz :(
1706639134
Bir de anakarttaki ve psudaki bağlantıları içeren kablolarla alakalı güzel bir rehber varsa...
Kafam daha da karıştı şimdi, fanlari birbirine başlamalı miyim? Kasa msi tomahawk b650
1706638743
Tamamdır bakalım biraz daha bakacağım, anakartta 6 fan pini var benim saydığım
6 tane fan yuvası var ama argb den kastınız o mu, b650 tomahawk msi anakartim
1706638578
Yanlışlıkla bu konuya mesaj atmışım pardon
1706638601
Yoo doğru konuymuş tekrar pardon :D
Tamamdır çok teşekkür ederim, minnettarım. Ben de diyorum bunların hepsini nereye takacağım ben böyle. O zaman şöyle olacak: Bir fani anakarta takacağım, sonra kalan 3 fani bi fana takacağım, sonra kalan bir fani da diğer uç fandan birine takacağım, geriye boşta kalan bütün fan bağlantıları da...