Hoover eskiden Alman malı idi. Şimdi Çin malı ve Türkiye'de Eskişehirli yerli bir firma tarafından üretiliyor. Hoover'dan uzak durun. Kurutmalı çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın ürünlerini kullandım. Hepsinde de hem garanti süresinde hem de sonrasında çok arıza yaptı. Hatta Çamaşır...
HDMI kablosu kalitesiz olabilir. Altın kaplı, kaliteli bir kablo kullanmanı tavsiye ederim. Ugreen falan hem fiyat olarak uygun hem de kaliteli. Bir de DP destekliyorsa onu tercih et. Öncesinde bir arkadaşından kablo bulup deneyebilirsin.
Alternatif olarak monitörün yenileme frekansını bir...
5600XT'ye harika iş yapıyor demiyorum zaten. Performans sorunu olduğundan da işlemci değiştirme kararı almadım. Bu GPU'da dahi drop yaşattığından bahsettim sadece. Nitekim benim oynağıdım iki tane online oyun var. AOE4'de 1080p 120 fps, HLL 90 fps stabil alıyorum ki yetiyor bana.
Kaldı ki bunun...
7500F'de fps drop çok oluyor. Aynı ekran kartını kullanarak 5600X'den tamamen AM5 sisteme geçtim, performans olarak çok memnun etmedi droplardan dolayı. Kabul edilebilir diyebilirim. Lakin AM4 artık miladını doldurduğu için hali hazırda para ederken elden çıkardığım için pişman değilim. Ekran...
Ben yeterince yüksek buldum. %100 seste dinleyemedim açıkçası.
Adi kablolu kulaklık fiyatına bulunca kaptım bir tane. Ne kadar kötü çıkabilir ki dedim. Zaten hali hazırda 2 tane kaliteli kulak üstü kulaklığım var. Bisiklet sürerken telefon görüşmesi yapabilmek iiçin aldım. Bose gibi, Jabra gibi...
Kardeşim ben diyorum İstanbul Boğazı sen diyorsun bilmem neyimin ağzı. Önceki mesajlarıma dön bak önceki mesajlarıma neyin ne hızda olduğunu söylemişim zaten. Anlayana sivrisinek saz, anlamayan davul zurna boş. Ben bilmiyorum kardeşim. Ben cahilim, cahil olmaktan da gocunmuyorum. Bana falan da...
Söylediğim şeyi maharet gibi laf ebeliği yaparak tekrar pişirip yazmışsın. Birincisi GPU'lar limitli değil, alan kişi donanım özelliklerine bakmadan sadece ram ve model adına bakarak alıyor. Sonra gpu limitli sanıyor.
Ben single player ve multiplayer diye örneklerimi ayırdım. Bazıları hiç...
Tekrar söylüyorum; benchmark testleri doğru sonuç vermez. Belirli şartlar altında gerçekleştirilir. Belirsizliğin olduğu, milyonlarca ihtimal hareketin olduğu online oyunlarda işler değişir. Becnhmarklar offline, single player formatında test edilir. Multiplayer tamamen farklı bir olay.
Mümkün...
PCIe'yi otoyol gibi düşün. Nasıl ki tali yolda 90 kmh, otoyolda 140 kmh sınırı varsa PCIe yolunun da bir hız limiti var. PCIe 3.0 max 16Gbps, 4.0 32Gbps ve 5.0 ise 64 Gbps destekler. Ekran kartın istediğin kadar güçlü, işlemcin istediğin kadar çekirdekli olsun yol yeterli hızda değilse tembel...
Hocam nasıl güçlü değil. 8K görüntü mü bekliyorsun? Kkaldı ki 5090 bile değil demişssin. 1080p'de de 4K'da da uygun olmayan PCIe dar boğaz yapar.
Sana örnek vereyim: evimde RTX3060 + R9 3900X (PCIe 3.0) ve RX5600XT + R5 5600 (PCIe 4.0) iki ayrı sistem var. Diğer tüm komponentler aynı. R5 5600...
İşlemcine göre değişir. PCIe 4.0 destekliyorsa 4000 serisi, PCIe 5.0 destekliyorsa 5000 serisi. Eğer PCIe 3.0 ise üçünden de aynı performans alırsın. Çünkü PCIe 3.0 bant limitine takılırsın.
Bu arada aynı bit 4070 TI, Super'e kıyasla daha performanslı. Biri 256 diğeri 192 ise 256 bit olanı...
Cliprab (Windows), MeTube (Docker), Ultimate Media Downloader (Linux) tamamen ücretsiz ve açık kaynak ürünler. Youtube oynatma listesini de otomatik indireblliyor.
Otomatik OC maksimumda sabit tutmuyor veya ihtiyaç olduğunda direkt 4.4'e çıkarmıyor. İhityaç varsa kademeli yükseltiyor. Ben Hell Let Loose oynarken çoğu kez 4.45 GHz'i görüyorum ve stabil çalışıyor.