Bütçemin en üst noktası 20k diyebilirim. Ben 2K oled ve 4K Ips arasında kaldım. Gördüğüm kadarıyla 5070ti 4k tarafında çok üzmüyor ama OLED'e de içim gidiyor. Daha önce deneyimleyen arkadaşlar varsa 2K ve 4K'yı kıyaslayabilirler mi OLED'den vazgeçecek bir deneyim sunuyor mu? Tavsiyeniz ne olur...
Bugün Witcher 2 indirdim oyuna girdiğimde oyun açıldı ama siyah ekranda takıldı ne kapayabiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum görev yöneticinde bile oyun gözükmüyor mecbur restart attım pcye.Tekrar denememde oyuna girebildim 160fps sabit oynarken ara sahne sonunda bi anda oyun kapandı tekrar...
Hocam nasıl toz yutturur Windows bile açıklama yaptı ki performans düşüşleri yaşanabilir diye kendileri bile kabul ediyorlar işletim sisteminin stabil çalışmadığını.Kaç kişi denedi oyunların bir çoğunda ciddi performans farkı gözlemleniyor...
Sorunun çözümünü bilmiyorum ama allah win 11in cezasını versin kaç gündür kan kusturdu bana bir açıyorum mikrofon çalışmıyor bir açıyorum wifi çalışmıyor bluetooth ara sıra tekliyor hoparlör cızırtı yapıyor win 10da 250-3000fps aldığım oyunlarda 200ü zor görüyorum aklınız varsa win 11den uzak durun.
Lenovo IdeaPad Gaming 3 Laptop aldım. Win 11 Pro yükleyip OEM key aldım ve aktifleştirdim.
-CPU (Ryzen5 5600H) driverını kurdum
-GPU (RTX 3050) driverını kurdum
-Lenovo Vantage yazılımını kurdum
Daha kurmam gereken başka ne var kaçırdığım ya da Laptopun performansını etkileyecek ne kurmam...
Daha önce yurtdışından gelme bir s20 kullanıyodum ancak yeni yasal düzenlemeler ve gerek kayıt ücretlerinden dolayı yeni telefon almaya karar verdim. Elimdeki mevcut telefonu ne yapabilirim ?
Ayrıca oyun oynamayacağım sadece sosyal medya kullanıyorum ve fotoğraf çekiyorum buna göre ne almak...
Hocam ssd 81 derece olmaz taş çatlasın bunu yük altında 70 derecede çalışması lazım problem muhtemelen ssd temellidir herhangi bir arıza olmalı ssd ile ilgili
Boy uzaması %80 genetiğe bağlı dostum. Hiç belli olmaz geçen sene 1cm attın diye önümüzdeki sene de aynı olmayabilir. Potansiyel olarak erkeklerde 21 yaşına kadar uzama görülebiliyor. Burdan uzar mı sorusuyla malesef kendine cevap bulamazsın ama yine de en iyi şans için Vitamin D alımına ve uyku...
Oyun esnasında cihaz hep prize takılı mı ? Çünkü aklıma gelen pil kullanılırken verimlilik açısından performans düşüyor.
Belki Fullscreen optimizations'ı ya da açıksa İntel turbo boost'u kapatabilirsiniz.
Driverlarınız güncel değilse güncellemeyi de deneyebilirsiniz.
Çok sebebi olabilir öncesinde laptop olduğu için ram yetersizliği, darboğaz gibi teknik sorunlardan değildir çok kuvvetli muhtemel.
İşlemci belli bir sıcaklığa geldiği zaman ciddi droplar olabiliyor laptoplarda benim de benzeri başıma geldi.
-Laptop hava tahliyesi ve hava giriş yerlerinin doğru...
Uzun süre kullanma şansım olmadı denedim çok benzerini.Ben genel olarak casper sevmiyorum özellikle üni. öğrencisi isen sağa sola taşıyacağından malzeme kalitesi yüksek, uzun süre dayanabilecek bir cihaz alman en mantıklısı olur diye düşünüyorum e haliyle casper gibi normal plastik kasa + zayıf...