Hacı bir şey soracağım BIOS'tan RPM değerini manuel çekip Full güçte çalıştırırsam bir şey olur mu ?_?
Gigabyte H610M H kullanıyorum tam olarak nereden yapacağım birde .d
Fanın 1 vidası bazen tam oturmuyor oynama fln yapıyor bazen oturuyor onu nasıl tam oturtabilirim çok oynak bir vida sistemim var sanırsam ki o kadar da tam oturtup takıyorum dediğinizi deneyeceğim ama eğer olmaz ise İntelin destek ekibini arayacağım bu artık rezalet seviyesine doğru gidiyor
Bilgisayar temizliği yapılmadan önce hiç bir sorun yoktu fakat temizlikten sonra böyle yapmaya başladı termali değiştirdim normal ısı değerleri düzeldi az da olsa fakat Valorantta yine 96°'ye çıkıyor bu biraz sinir bozucu çünkü 390fps alırken artık 200lerde geziyor fps değerim
i5 12400F stok fan kullanıyorum ısınma sorununu termal macundan sanıyordum ki aslında öyleydi fakat şimdi işlemci RPM olarak 2500'lere düşüyor bunun sebebi nedir tekrar 96°'ye çıktı ısısı özellikle oyun oynarken oluyor Furmark üzerinden test yaptığımda max 61° görmüştüm
i5 12400f stok fan kullanıyorum 2 gün önce kasayı temizledim ve işlemci fanını söktüm onuda temizledim "süpürge yardımı ile" daha sonra fanı yuvası tam oturtup kitledim "Termal Macun yenilemedim 9-10 ay oldu pcyi alalı" fakat bir oyuna girmem ile işlemci derecesi 96° oluyor ve RPM değeri...
Arkadaşlar Forza Horizon 4 oyunu belli bir süreden sonra bir anda donuyor.
Görev yöneticisine baktığımda gayet normal çalışıyor fakat oyun hiç bir şekilde çalışmıyor. Oyunu Tek kapatma yolu da görev yöneticisinden "görevi sonlandır" butonuna basmak
Sistem;
İ5 12400F
RTX3060
16GB RAM
480GB m.2 SSD