Arkadaşlar merhaba, aylardır mavi ekran sorunu yaşıyorum gerek bu forumda gerek diğer forumlarda açmadığım konu kalmadı ama çözümlerin hiçbiri bir işe yaramadı, bilgisayar servisine götürdüm iki kere ramlerde hata olduğunu sandık yeni ram aldım o da fayda etmedi, sonra psu da sorun olduğunu...
Arkadaşlar selam, bilgisayarım oyun esnasında aniden donuyor görev yöneticisi dahil hiçbir komuta cevap vermiyor kasadan reset attığımda da direkt biosa giriyor, save and exit yapsam da tekrar biosa atmaya devam ediyor, sonra bilgisayarı komple kapatıp açınca anca açılıyor. Bir sürü test...
3 gündür test ediyorum hiç sorun çıkmadı galiba hallettik. Bu zorlu yolcuğumda bana yardımcı olduğun için minnettarım çok sağ ol cidden. Peki merak ettiğim şey docp açıp mhz yi 3600 e getirmek ile xmp ayarı yapmak arasındaki fark neydi ki birinde sürekli mavi ekran hatası alıyorken birinde...
Şu anda mhz yi değiştirmediğim için yemiyorum zaten sadece slotları değiştirince de yemeyeceğim muhtemelen
1702451121
Dünden beri bakıyorum herhangi bir problem yok
Selam dostum yine ben, hatırlarsan en son bios u güncellediğimde mavi ekran hatası sorunundan kurtulmuştum, geçenlerde biosa girdim ve ramlerin xmp ayarının bilgisayarı ilk aldığım haline defaulta döndüğünü gördüm ve onları tekrar profile1 e aldım. Yani defautta 2666 mhz iken xmp ayarını yapınca...