parçalar kaç yıllık garantisi var mı yok mu ne durumda bilmiyorum ama ikinci el sistem ve artık yavaş yavaş eski olmaya yüz tutmuş parçalar. fiyatta indirim yaptırırsan alınabilir.
12400H dır laptop işlemcin. masaüstü pc in her türlü daha iyi oynatır. öncelikle bütün driverların güncel olduğundan emin ol. grafik ayarlarında dlss varsa etkinleştir. dikey eşitlemeyi kapat. geforce experience dan grafik ayarlarını optimuma da getirebilirsin. karşılaştırma yapmak istiyorsan...
bütçen varsa 240mm sıvı soğutma rahat ettirir. daha makul fiyatlarda çift fanlı kule tipi güzel bir hava soğutucu da işinizi görür.
1722444673
https://www.vatanbilgisayar.com/rampage-iced120-rgb-120mm-rgb-islemci-sogutucu.html ben R5 5600 ile bunu kullanıyorum. oyunlarda max 65-66 derecelerde...
çok net hatırlamamakla birlikte biostan resize bar özelliğini açtıysanız csm(adını yanlış hatırlıyor olabilirim) diye bir sekme devreye giriyor. o yüzden görünmüyor benim de başıma gelmişti. csm ya da cms gibi bir sekme var biosta onun ayarını değiştirin düzelecektir.
kaliteli iletkenlik değeri yüksek bir termal macun kullanıp cpu fan rpm ayarlarını biostan yükseltmeyi deneyip güç planını da dengeli modda kullanarak tekrar deneyin. stres testi için normal ama oyunda o kadar da ısınması normal değil. ekran kartın da baya sıcak çalışıyor. kasanın hava akışı fan...
kartına göre değişir. en iyi 4060 kart msi gaming x modeli. gerek frekans olarak gerek sessiz ve serin çalışma olarak. ileriye yönelik bir kart istiyorsan maalesef biraz daha bütçe gerekli. en azından 4060 ti daha iyi olur asgari şartlarda.
bütçe meselesi illa ki ama kardeşim işlemci en az R5 5600 olsa anakartın en en kötü b450 falan olsa daha iyi olur. günümüzde çok düşük kalacak bir sistem olur fakat bütçe ve ne amaçla kullanacağına göre tartışılır. cs2 valorant vs oynicaksan eğer yeter. yoksa maalesef çok eskide kalan bir sistem...