Bilgisayarıma format attıktan sonra kasmaya başladı. Oyunlarda fps yüksek olmasına rağmen 3-5 saniye boyunca donmalar oluyor. Bazı oyunlarda donma süresi uzunken bazı oyunlarda anlık oluyor. Grafik ayarlarını değiştirdiğimde yüksek-düşük fark etmeksizin sorun devam ediyor. Sadece oyunlarda değil...
Sorunu çözdüm. Gelişmiş güç ayarları işlemci güç yönetimi kısmında işlemci agresif mod da çalışıyormuş. Onu kapatınca sıcaklıklar normal değerlere düştü.
Nasıl yani 95 derece çok yüksek değil mi? FPS drop yemiyor musunuz ?
1693765204
Abdullah'ın attığı videodaki laptop ile aynı laptop hocam. Ama sıcaklık değerleri uyuşmuyor bir sorun mu var acaba diyerekten konu açma gereği duydum.
1693765267
Stres testi yaptım 85 dereceyi geçmedi fakat...
Abdullah'ın geçenlerde videosunu attığı acer nitro 5 3070ti laptop ı aldım. İşlemci %1-5 arası kullanımdayken 85 dereceleri görüyor. Bios, chipset vs bütün güncellemeleri yaptım ama bir çözüm bulamadım. Daha oyunlarda denemedim bile. Isıyı nasıl düşürebilirim. Konu hakkında önerisi olan var mı ...
Hocam teşekkür ederim. Sorun Display kablodaymış yada girişlerde olabilir emin değilim. Hdmı kablo ile denedim sorunsuz çalıştı.
1657281559
Eyvallah hocam öğrendiğim iyi oldu ben hepsinde görüntü geliyor diye düşünüyordum.
B450m pro-m2 max anakart ve ryzen 5 5500 işlemci aldım sisteme taktım başta hiç görüntü gelmedi bios güncellemem gerekiyormuş bios güncelledikten sonra sorun çözüldü sandım. Güncellemeden sonra bazen bilgisayar açılmasına rağmen hiç bir görüntü gelmiyor. Bazen görüntü geliyor fakat çok geç ve...