Fena değil ama bir Thermal Grizzly Duronaut da değil tabi. Şu an klimasız ortamda bu istanbul sıcaklarında boştaki işlemcimi 47-49 derece aralığında tutuyor .. İşlemcim 9800x3d ( +200mhz ve -30 voltajda) Oyunlarda ise 65-75 arası işlemci.
1/2 haftaya macunu Thermal Grizzly Duronaut ile...
Battlefield 2042 ilk yuklenirken anlik olarak 80 e cikiyor sonra oyun boyunca 65-70 arasi geziyor. 9800x3d
Bu bahsettigim 80 derece ilk yukleme esnasinda 3 saniyelik bisey normal durum daha fan calismadan60 dan 80 e cikiyor sonda fanlar devreye giriyoe
Bf2042 açtım ve dinledim oyun yukleme sirasinda islemci 80 dereceye çıkarken bile tam yukte cok az ugultu seklinde geliyor ses. Oda kulagimi kasaya yaklastirinca. Bence cok sessiz diyebilirim
Kıyaslama yapacak kadar sıvı soğutucu kullanmadım , ilk sıvı soğutucum olduğu için bir şey diyemiyorum. Birde fan sesine karşı hassasiyetim yok sesi var mı yok mu onu bile hatırlamıyorum :) Bu soruyu benim yanıtlamam sağlıkli olmaz
Evet buldum ve aldım hatta. İtopyada kasa ve psu birlikte 9200tl idi indirimli.. Şu anda 10200tl sanirim.. Tam model şöyle:
[H3 id='CORSAIR+3500X+RM850e+850W+80Gold+Tempered+Glass+USB+3.2+Siyah+E-ATX+Mid+Tower+Kasa']CORSAIR 3500X RM850e 850W 80+Gold Tempered Glass USB 3.2 Siyah E-ATX Mid Tower...
O zaman distrübütör firma fatura isterse asla verme , faturamı kaybettim vs seri nodan bakarlar ve Türkiyeye o kartın giriş tarihini referans alarak 2 yıl belirleyebilirler. Tabi kart zaten 1 yıldır Türkiyeye giriş yapmışsa yine geriye 1 yılı kalır. Fatura gösteremeyeceğin için biraz sıkıntı...
Konunun tarihine bakmadın direkt konuya baktım linke tıkladım , fiyat doğru ve tükenmiş yazıyordu. Buraya kadar çok normaldi her şey. Sonra alttaki yorumları okumaya başlayınca beynim error vermeye basladı ufak ufak. İnsanlar 32gb 6000mhz cl30 ramin 4500tl olmasını pahalı buluyor. Acaba rüya mı...
Nvidianın zam yapması için sebep varken amdnin zam yapması için pek bir sebep yok aslında. Amd daha çok Nvidia zam yaptığı ve benim ürün onun yanında çok ucuz kaldığı için bende zam yapıcam diyor.
Amd gddr6 ram kullanıyor Nvidia gddr7 ram kullanıyor ekran kartında. gddr ram ureticileri %30 zam...
9070xt nin 5070ti ye tek rakip olabildigi alan Ray Tracing kapalı şekilde saf kas gücü oyun performansı... Onun dışında dengi değil... Ray Tracingi kullanmayacaksan, yapay zeka eğitimi vb şeylerle uğraşmıyorsan sadece oyunu açsın bol fps versin diyorsan tabii ki 9070xt.