şuan bir başka yerde yine araştırma yapıyorum 1. sistemin ana kartı iyi degil VRM çok ısınır sıkıntı çekersin dediler 2. sistem daha iyi dediler kafam dahada karıştı beni aydınlatıcak biri lazım
bu test videolarını izledim zaten ama işlemci farkıda var ondan dolayı buraya yazdım bu videoda rx 7700 xt iyi ama i5 12400f ile olan testini bilmiyorum rx6750 xt ona göre kötü ama ya rx6750 xt ryzen 5 7500f ile rx7700 xt ye göre daha iyise bana bu lazım bu noktada kafam karışıyo çünkü işlemci...
şuan amd sistemler daha mantıklı gibi geliyor bana çok şikayet gördügüm için nvidia dan uzaklaştım normal de nvidia bir sistem topluyacaktım ama amd hem daha performanslı hemde fiyat olarak cok iyi varsa amd sistem olur kendinizi hiç nvidia sistem aramak ile yormayın sizi boşuna yormuş olmuyayım...
şuan nvdia ekran kartından cok amd üzerinde gidiyorum fiyatperformans olarak daha iyiler bide 4060 ti serisinde 8 gb olanlarda cok fps drop problemi yaşayanlar var şikayet eden cok ondan cok tercih etmiyorum attıgım sistemlerin arasında cok fark varmı veya bunlar gibi daha iyi bu fiyata sistem...
Arada kaldım daha önce açtıgım konuda 1. sistemi önerdiler fakat şimdi bir sistem daha buldum çok fazla bilgim yok internetde testlerini bulamadım karşılaştırma yapmak için bana yardımcı olurmusunuz hangisi daha performanslı
1.(buna karar verdik)...
monitör şuan önceligim degil sistem daha çok önceligim şuan cıkabildigim bütce max 28 k monitör sonradan alacagım bi kaç ay eski monitör ile idare derim yardımın için yine sagol
VRAM daha iyi olur benim için fps drop yemek istemiyorum ama dediginiz gibi 7500f+7700xt li bir sistem bulamadım...
2 k ekran kartı olarak RX6750 XT den bahsediyorum:
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-eien-ryzen-5-7500f-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-msi-radeon-mech-2x-12gb-v1-rx6750xt-oyun-bilgisayari-p-43210
onların burda anlatmak istedigi 4060 ti 8 gb 1080 p bi oyunda fps drop verirken rx6750xt 2k da sorunsuz oynattıgı
ddr5 almayı düşünüyorum zaten
şuan ddr5 li sistem üzerinde gidiyorum