Telefonunu Çıkra isimli üyenin son içerikleri

1. Telefonunu Çıkra

Çözüldü✓ Palit RTX 5060 Ti 16GB Alınır mı? Uzun Vadede Ne Kadar Mantıklı?

Mavi forum daha rahat. Ayda yılda bir ne oldu diye bakayım dedim bunu gördüm :D Normalde sessizliğimi koruyorum. Yeşil forum da dahil.
  2. Telefonunu Çıkra

Çözüldü✓ Palit RTX 5060 Ti 16GB Alınır mı? Uzun Vadede Ne Kadar Mantıklı?

5060 Ti dan bahsediliyorsa diğer 5060 Ti modelleri arasında, yada en son ihtimal diğer RTX 50'ler ile kıyaslanır. 9060 XT'nin ısıl karakteri bambaşka. Sadece Nvidia, AMD değil, jenerasyonlar arasındaki ısınma karakteri bile çok değişken oluyor. Mesela RX 6950 XT ile 3090 Ti'ın ısıl karakteri bu...
  3. Telefonunu Çıkra

Yardım Gaming gecesindeki bu kart alınır mı??

Çok güç çekiyor diye o şekilde çıkmış. 160w lara indirsek prime ı aratmaz muhtemelen.
  4. Telefonunu Çıkra

Yardım Gaming gecesindeki bu kart alınır mı??

İki fanlı reaper lar berbat duruyor. Bu kadar az güç çekip bu kadar ısınması beceriksizlik. .
  5. Telefonunu Çıkra

POWERCOLOR REAPER RADEON RX9070XT 16G-A ekran kartı nasıldır

Direkt bir cevap bulamadım bu yüzden dolaylı yoldan karşılaştırmak gerekiyor. Segmentasyon olarak Pulse a yakın olduğundan onunla kapıştırıyorum. Yakın fiyatlarda olduğundan Pusle daha iyi. DİP NOT : yukarıdaki XFX Magnetic Air Edition olarak geçiyor.
  6. Telefonunu Çıkra

Cızırtı sesi ekran kartından mı geliyor?

Ses muhtemelen Coil Whine = Bobin zırıladması. İçinde bobin olan her şeyden şansa dayalı olarak denk gelebilir. Benim Klavyenden geliyor mesela. GPU den gelmesi muhtemel.
  7. Telefonunu Çıkra

Bu üç sistemden hangisini tercih etmeliyim? (Ekran Kartsız)

Bu tarz PC leri hazır sistem almak hüsran ile sonuçlanıyor. Ayrı ayrı toplamamanızdaki sebep ne? Montaj mı, hesap kitap yapma işleri mi?
  8. Telefonunu Çıkra

Bu üç sistemden hangisini tercih etmeliyim? (Ekran Kartsız)

Bunlar GPU suz hazır sistem mi ikinci el mi? Ayrı ayrı alacaksan liste çıkarıp ikisini de tuzlabuz etme ihtimalim var
  9. Telefonunu Çıkra

HYPER X CLOUD 3 KABLOLU SES AYARLARI

USB. Jak ile kulaklık kullanılmamalı. Performansı olumsuz etkiliyor (Yüksek ihtimalle)
  10. Telefonunu Çıkra

Topladığım sistem için sıvı soğutmaya gerek var mı?

https://www.gaming.gen.tr/urun/565114/enermax-ets-t50a-w-argb-120mm-5-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-beyaz-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ İlk aklıma gelen bu
  11. Telefonunu Çıkra

İkisi de kaliteli ise besler.
  12. Telefonunu Çıkra

165mm ve üstü CPU fan yüksekliği destekleyen kasalara takabilirsin. Şansın yaver gitmezse biraz geometri oyunları yaparak sığdırırsın en kötü.
  13. Telefonunu Çıkra

166 bence de yeterli. GT301 gibi 160mm destekleyen kasaya Phantom taktıktan sonra fan çıkıntısı paranoya oldu. Normalde fan dahil sığıyordu ancak ön fanlarım ramlere çaktığından yukarı kaydırdım ucu ucuna sığdı. 158 oldu bana 160. O kasa kombinini biliyorum. Fiyat/performans mıdır emin değilim...
  14. Telefonunu Çıkra

Şu konuda güzel bir cevap var. 166 sığıyorsa RAM leri saymazsak sığar. https://www.technopat.net/sosyal/konu/thermalright-frost-commander-140-kasaya-sigar-mi.3448217/ @Uzun Vs hayri Konudaki olay seçeceğin kasa için ip ucu bırakır. En az 165 mm CPU yüksekliği destekleyen kasa olması gerek...
  15. Telefonunu Çıkra

İkiside iyi. Bu kadar para bayılmışken (kasaya da sığarsa) Frost commander, ileride takacağın daha psikopat işlemcileri daha iyi sırtlar. 7800X3D ile benzer performans verirler. [KASA PSU önermiyorum çünkü iki ucu malum değnek. Zevkler, işlev ve karışık piyasa kafa bulandırıyor]
Geri