nvidia pahalı diye 9060xt. Biraz daha koysan üstüne 5070ler 70ti ler falan güzel kartlar ama onların karşısında da 9070xt var bu sefer. 9060xt en fp kart şu anda
8400F daha iyi ama sadece öneri olarak söylüyorum belli ki fiyat performans kasa toplamaya çalışıyorsun. 8400f yerine 7500f, 5050 rezaleti yerine 9060xt öneririm. Arkadaşıma da tam olarak bu sistemi topladım.
7500f için ne alsan gider. 500 liralık en düşük kule tipi soğutucu bile soğutuyor işlemciyi. Dark x123 kullanıyorum hiç ısınmadan tutuyor. Bu kadar bütce ayırmak mantıklı mı bilemedim. Ama ilerde de değiştiricem işlemciyi diyorsan onu bilemem piyasada kaliteli bir sürü hava soğutma var durum değişir
Monitör almayı düşünüyorum ama nerdeyse hiç bilgim yok sadece ips paneller iyi hz oranı yükek iyi falan biliyorum. Minimum bütçe ile fullhd en az 144hz monitör arıyorum. Bunun için 5k altındakilere bakıyorum. Ama üzerine biraz daha koysam 7bin lira altına 2k monitörler de var direk onları almam...
Bunun 1 TB olanını 9 aydır kullanıyorum sağlığı %99 da. Soğutucusu falan da yok ısınmıyor bendeki 50 55derecede takılıyor hızı falan da düşmedi baya iyi ssd.
bence al ya. Senin için bu iş önemliyse ve buna harcayacak paran da varsa al. Bana kalırsa 180 üstü fazla bile ama tutkusu bu olan biri için elindeki cihazın en üst seviye olması ayrı bir haz verir eminim ki.
Başka bir sistem yok maalesef hocam ama virüs taraması yapınca düzeldi. Sağolun yardımınız için
1738189696
Biliyorum hocam araştırmıştım zamanında sıcaklıkları. Aşağıya boştayken ve bir süre furmark testi yaptıktan sonraki yük altında değerleri de koydum. Sağolun yardım ettiğiniz için.
Galiba virus hocam haklisiniz. Internette de biraz bakindim mining virusu muhtemelen
1738187864
Bu goruntuler 1 saat boyunca bekledikten sonra oldu hocam tam yükteyken kart. Yeni degistirttim macununu termal padlerini virus olmasa 30C de calisiyor. Simdi malwarebytes ile taratiyorum cihazlari...
Fikir almak için soruyorum olay şu, bilgisayarı açmamdan itibaren hiçbir şey yapmasam bile gpu kullanımı oluyor bunu gpu-z ile görüyorum. Ancak görev yöneticisini açmamla beraber duruyor ve sıcaklıklar düşmeye başlıyor. Fanlar da hep %50 de sabit ne azalıyor ne artıyor. Görev yöneticisini...
7500f için arkadaşa katılıyorum ddr5 am5 soket için gayet güzel ve fiyat performans bir işlemci. Anakart için ileride daha iyi ramler takabilmen için 6000mhz değil de 6800mhz veya 7200mhz bir anakart daha iyi olur. Oc yapman için en az b650 bir anakart olmalı zaten biliyorsundur onu tavsiye...
Hocam aferin sana qvl listesinde olmayan rami alıp çalıştırabiliyormuşsun helal. Ben de şimdi o ne oluğunu bilmediğim programları biz bilgisayar mühendisleri yazıyor o kullandığın bilgisayarları da biz tasarlıyoruz diye işi ego yarışına çevirmeyeceğim çünkü burası yeri değil. Arkadaşın bir...