Herkese merhaba,
Yaklaşık iki haftalık olan monitörümde bugün ekranda çok ufak lekeler fark ettim. Büyük ihtimalle bu lekeler benden kaynaklıydı, bu yüzden temizlemek istedim. Monitörü yaklaşık bir saattir kullanmıyordum ve temizlik için mikrofiber bir bezin üzerine bir miktar saf su dökerek...
Merhabalar,
Yeni bir laptop alacağım 46 bin TL bütçem var. Unreal Engine 5'i çok büyük olmayan açık dünya projeleri haricinde olabildiğince akıcı çalıştırmasını istiyorum. Bir yandan arada memlekete gittiğimi oyun oynayabileceğim bir laptop olmasını istiyorum (evde güçlü bir kasam var oyunları...
Merhabalar,
1 ay önce bir bilgisayar topladım ve son 1-2 gündür ikinci monitörde arada aşağıda referans resmindeki gibi ancak yatay bir şekilde çizgiler oluşuyor 2-3 saniyeliğine bariz bir şekilde. 1. monitörde bunu hiç yaşamadım. 1. monitörüm HDMI ile bağlı ikinci monitörüm ise DP ile. Daha...
Herkese merhaba,
Bugün birden bire bilgisayarım boştayken tüm fanlar gpu hariç fullendi ve cpu 84 dereceydi. Ne olduğunu anlayamadım ve PC'yi kapattım. Daha sonra yeniden açtığımda Hwinfo ile kontrol ettiğimde sıcaklık yine bir anda 84 dereceye çıktı. Bios'geçtim 5 dakika bekledim ve işlemci...
https://streamable.com/rf18zr
Merhabalar oyunlarda bazen kasadan böyle bir ses geliyor ilk başta sıvı soğutucudan geliyor diye düşündüm ama sanki coil whining sesi gibi ekran kartından mı geliyor?
sistemim:
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakart.
işlemci: AMD Ryzen 7...
Bugün geceden pc yi açık tutmuştum ve saat 10 gibi gene kapandığını gördüm 41 63. İlginç olan prize bağlı diğer RGB ışıklar da kendine reset atmış, priz kaynaklı olabilir mi?
Merhaba, 1 hafta önce bir sistem topladım kendim. Bugün bilgisayarı 11'de açmıştım daha sonra 4 gibi evden çıktım ve bilgisayarı açık bıraktım indirmem olduğu için, geldiğimde bilgisayar login ekranındaydı. Bilgisayarın uyku ayarlarını yapmayı unutmuştum 15dk sonra uyku moduna geçmiş zaten...
Öndeki 3 fandan birini arkaya takıp bir süre o şekilde idare edebilir miyim? Ayrıca benim anakart sanırım 6 fan girişi var mux ile halledilir diye düşünüyorum?
1728912996
Maalesef kasa ve ram harici tüm bileşenler satın aldım.
1728914030
H6 Flow daha mantıklı geliyor bu kasa için egzoz fan...
Evet Ram konusunda o gözümden kaçmış https://www.idefix.com/xpg-lancer-blade-rgb-32gb-2x16-ddr5-6000mhz-cl30-ax5u6000c3016g-dtlabrbk-dual-kit-ram-p-3805345?vendorId=106 tercih edeceğim galiba. Halihazırda fanım bulunmuyor ve daha fazla harcama da yapmak istemiyorum açıkçası kasa için.
1728912698...
Evet sanırım bir de bu 2022 model benim baktıklarım 2024 modelmiş, bunun dışında bunun siyah modelinin aynı fiyatlarda var mı acaba, kasa bileşenleri hep siyah olunca beyaz kasada çok sırıtırlar diye düşünüyorum.
Hocam minimum 5500'e var fiyat h7 flow yazınca önde 3 fan şeklinde geliyor yazmışlar. Alternatif çok bulamazsam yine alınabilir ve dediğiniz gibi yapılabilir.
Bu kasanın arkasına tek fan daha takmak gerekir mi yoksa öndeki 3 fan ve radyatör yeterli midir? Daha uygun fiyatlı seçenekler var mı 5000 i çok aşmasını istemiyorum açıkçası.