Hocam başka bi ekran kartını elimde olmayan bir sebepten dolayı deneyemiyorum. Ekran kartımda bir arıza varsa bunu nasıl anlayabilirim buna göre aksiyon almam gerekiyor. 1 aydan uzun bir suredir doğru düzgün pc kullanamıyorum daha fazla beklemek de istemiyorum.
HDD’de bu arızayı gördüğüm için hatayı da buradan alırım sanıyordum o yüzden diski biçimlendirmiştim. Yani herhangi bir oyun kurulu değil. Asıl şaşırdığım kısım en az 5-6dk boyunca mavi ekran vermeden 89°de çalışıp oyun açılır açılmaz pc’nin kapanması oldu.
Resize BAR disabled olarak olmuş zaten. Default Optimized ayarlara döndüğü için de Smart self test enabled olarak ayarlandı. Bu yüzden de resimdeki ekranla karşılaştım bilgisayarı açarken. FurMark testinde de bilgisayar kapanmadı. Başka bir ekran kartını ilerleyen günlerde deneyip yazabilirim...
Test esnasında 6-7. dakikada ekran gitti ve no signal olarak kaldığı için PC'yi yeniden başlatmam gerekti, fakat kendiliğinden bir config dosyası oluşturmuş bile.
sürekli mavi ekran hatası alıyorum, CPU ağırlıklı oyunlarda sıkıntı olmuyor fakat Dbd ve Raft'ta bilgisayar WHEA_UNCORRECTABLE kodlu mavi ekran hatasını veriyor.
Biraz önce de furmark ile ekran kartına stress test yaparken 10. dakikadan sonra mavi ekran hatası aldım, sorun ekran kartından gibi...