Nays uygulamasını günlerdir hiç açmadım bile ancak arka planda saatlerce çalışmış ve bunu günlerce yapmış. Bu sorun sizde de var mı yoksa sadece benim telefonumda mı var?
Hocam dediğim gibi linux mint gayet optimize bu cachy os arch linux özellikleri olmasına rağmen optimize gözüküyor (bende cachy os yeni kurdum o nedenle çok uzun süreli deneme şansım olmadı ama 1-2 haftalık kullanımda büyük sorun yaşamadım. Ayrıca dual boot yapmamak işinize de gelebilir çünkü...
Hocam bende size benzer bir durumdayım bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri windows kullanıyordum ancak yakın zamanlarda linux dağıtımlarını dual boot ile kullanmaya başladım genel olarak linux güzel ancak sorunlar windows dan çok daha fazla ama linux mint gibi gayet stabil dağıtımlarda var...
Hocam bende trendyoldan oem key almıştım 6 aydan fazla oldu halen kullanıyorum sorun yaşamadım (birden fazla kez format attım kullanbildim mak key değildi yani) not: Satıcı trendyol değildi ilanı bulamadım kaldırılmış.
Yazmayı unutmuşum, ekran kartı fanları da çalışmıyor bilgisayarı açınca (ancak normal kullanımda, yükte değilse yine çalışmayabiliyordu, o nedenle de olabilir)
Oyun oynarken bir anda PC kapandı, sanki elektrikler gitmiş gibi. Sonra PSU düğmesini açtım, kapattım ve PC'yi açtım. Açıldı ancak görüntü gelmedi (Bluetooth hoparlör bağlandı, muhtemelen Windows geldi). Sonra monitörü GPU yerine anakarta bağlayınca iGPU üzerinden görüntü geldi ancak ekran kartı...