Hocam bildiğiniz üzere en son sorun çözüme kavuşmamıştı, AMD'nin yeni yayınladığı driver update'ini yüklediğimde sorun çözüldü. Yardım etmeye çalışan herkese sonsuz teşekkürler.
Hocam dediğiniz her şeyde haklısınız, zaten 7900 XTX yine kas gücü olarak daha güçlü çıktı beklendiği üzere. RTX 4090'a çoğu oyunda fps farkı attı, bir kısmında da ortalama fpsler aynı. Yani demem o ki AMD kendini her gün geliştirmeye devam ediyor ayrıca da NVIDIA'ya göre bütçe dostu, bu yüzden...
Hocam tartışmaya gerek yok, NVIDIA kullanıcısı arkadaşlarım var ve bir tanesi 1 yıl boyunca NVIDIA yazılımını açamadı düzeltemedi yani. Arkasında duranda olmadı açıkçası yani herhangi bir geri dönüt almadı yardım istediğinde, aynı şekilde sorun yaşayan bir arkadaşım daha var o yaklaşık 3-4 ay...
Hocam son gözlemlerime göre sorun hala düzelmemiş, ilk başta yayın açtığımda hiç bir sorun yoktu fakat şuanda arkadaşlarımla tekrardan oyuna girdik ve ekran açmayı denedim. Söz konusu kasmalar, geç yüklenmeler tekrardan başladı.
Hocam bugün bunu yaptım ve sorun düzelmiş gibi görünüyor, örnek verecek olursam Discord da yayın açma kısmına bastığımda ekranların yüklenmesi yaklaşık 10 saniye sürüyordu. Eskiden bastığım gibi ekranlar yüklenirdi. Bu sorun ortaya çıktığından beri yüklenmesi zaman alıyordu, pencere değişikliği...
Hocam AMD fanboyu vesaire değilim fakat açıkçası NVIDIA'ya o kadar para vermekte istememiştim, böyle olacağını bilseydim uğraşmak yerine evet o parayı verirdim fakat şuanda elimde olan kart bu yani yapabileceğim bir şey yok. Ayrıyeten 6600 XT'den diğer her konuda çok çok fazla memnunum, şu...
Hocam AMD aşırı sorunlu değil, her gün kendini geliştiriyor burası doğru. Şuanda sorunları olsa dahi çözülecektir, çok karamsar bakmamakta gerek.
1668374180
Dediklerinizin hepsini uygulayacağım hocam, sonucu size yarın bildirmiş olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.
Şimdi taramaya bırakacağım hocam, sistem dosyaları bozuk olabilir diye düşünmeye başladım.
1668373879
Hocam format attığımdan beri defalarca kez yayın açtım, 1 kere bile bu sorun olmamıştı. Son günlerde 5-6 kez yaşadığım + olarak çözüm bulamadığım için konu açtım. Driver güncellemelerinin hemen...
Hocam virüs olacağını hiç sanmıyorum, crack gibi şeylere asla bulaşmadım ve yaklaşık 2 ay önce format atmıştım zaten. Her şeyim orijinal ve güvenlik amaçlı eklentiler de kullanmaktayım.
Söylemiş olayım, gün içerisinde Discord'u kaldırıp tekrardan kurdum.
1668373639
Hocam sistemde şuan diğer her şey çok akıcı çalışıyor, işlemci 40 derece şuanda.