Açılmış bakımı yapılmış kfg yok diyorsun. 3 e 5 e bakma kafan rahat etsin istiyorsan biraz daha garanti bir şey al. Ayrıca garantide macun yenilemesi bakım gibi şeyleri pek yapmıyorlar bilgisayarcıda yaptırmıştır büyük ihtimalle. Uzun kullanimda sorunlar belli olur testlerde bir şey cikmasa da...
Dikey senkronizasyon biraz daha etkili evet ama hissedilir bir gecikme yapıyor. Gerisi senin tercihine bağlı online oyunlarda hiç tavsiye etmiyorum onu da belirtmeliyim.
O zaman warzone default ayarları bazen buglanıyor o olmuştur. Extreme de bu kadar düşük olmasının sebebi ray tracing falandır. Kendin internetten yardım alarak performans ayarlarıyla dene ama ayarlar düştükçe gpu kullanımı da düşer. Bu söylediğinle kartta herhangi bir kısıtlama olmadığı netleşti.
Vereceği 5070 ne o da önemli soğutması kötü bas bas bağıran bir fanı varsa bende aldım 5070 kendi kartımı satacaktım dayanamayıp 5070 iade ettim. Premium soğutmadan dandik bir soğutmaya geçince insanın kafası kaldırmıyor. Tabi düz mantık bakınca hem verimlilik, yeni teknoloji hem de artık...
Normalde darboğaz olursa veya 480p de düşük ayarlarda oynarsan böyle olması lazım çünkü o işlemci çoğu güncel oyunda low ayarlarda bile 1080p de 5060ti beslemeye yeter. Sanki kartının profili kısılmış gibi ama kaynağının ne olduğunu bulmak için bazı şeyleri denemen gerekiyor. Eğer driverda sorun...
Senin sorunun fps düşmesi değil de fpsi sabitlememen olabilir 1050 ti de monitör hz ini geçmediği için hissetmemişsindir ama 180 hz monitörle daha yüksek fps almak stutter yapar bi 144 sabitleyip dene çok düşük diyorsan rtss indir 178 e sabitle
Lol de normal oyun ilerledikçe animasyonlar artıyor oyun ve karakterler hızlanıyor direk bundan kaynaklı diyemem ama oyun sorunlu rito client yenilenecek dedi 1 yıldır duzeltemediler gerisini sen düşün.
Değerler gayet güzel fan eğrisi arkadaşın bahsettiği gibi biraz yüksek ses rahatsız etmiyorsa sorun yok lakin düşürmek biraz daha sağlıklı olur zaten gayet serin çalışıyor, fan ömrü artar.
Yukarıdaki cevap güzel kulak ver, sadece tek bir düşüncem var. 300hz görmek sisteminle biraz zor sadece valoda görür gibi eğer işlemcimi değiştirmeyi düşünmüyorum diyorsan 240 hz fast ips gecikmesi düşük modeller sana daha uygun gibi. 2k istiyorum diyorsan gpu upgrade şart çünkü fps seni...
Furmark testi ss ine göre sensörler okuyabiliyor sensörlük bir durum olduğunu sanmıyorum. Geriye yazılımsal veya fiziksel sorunlar kalıyor. Benim 3 ihtimal aklıma geliyor;
-Eski driver çakışmalarından kaynaklı olabilir
-Kartı x16 yuvasına oturtmada problem olabilir
-Anakart sürücülerinde(driver)...
1. Olarak bilindik marka haliyle pahalı olacaktır 60k barajını 32gb ram istemiyle illaki geçecektir.
2. Olarak bilindik marka bile olsa bütçeyi tutturmak için markaların normale göre daha zayıf ve tercih edilmeyen modelleri olacaktır bu da kafanıza ne kadar yatarsa.
3. Olarak ta marka takıntısı...