Tamamdır teşekkür ederim eğer farklı bir şey olursa yeni konu açıp görüşlerinizi almak isterim
1763639860
Konu çözülmüştür cevap veren ve yardım eden herkese teşekkür ederim
Evet güncelleme sağlıyorum OCCT testlerinde cpu sıcalığı normal aralıkta hem normal hemde extrame modda dene sağlandığında sıcaklıklar kabul edilebilir aralıktalar ama cpu burner ile test yapınca ortalama değerler 77-81 arasında çıkıyor. Bu noktada belirtmem gerekiyor son yaptığım bios...
1763585128
Tabi en kısa sürede yapıp iletmiş olurum şunu da eklemek istiyorum bios uptade yapmdan önce 2 tane tarayıcı acıkken %60 larda kullanım yaparken ısı sadece 57 dereceydi bios uptadden sonra böyle oldu
Tamamdır teşekkür ederim peki buradaki değerler ortalama boştayken 50 dereceyi geçmemeli şeklinde base alıp değerleri sizlerle paylaşmış olacağım. Bu nokta da şunu da belirteyim sıvı soğutma çalışıyor ama rgb lerini bağlayamadım akış var hem ses hemde soğukluk hissiyatını veriyor problemin bu...
Sizin aldığınız sıcaklıkları base alabilir miyim peki ortalama değerler o civarı mı olmalı
1763580045
Değerler çok değişkenleşiyor 52 ile -67 arasında diyebilirim sebebi ne olabilir peki aklınıza gelen bir sebep var mı
İlk defa masaütü sistem topluyorum o yüzden sistem sıcaklığı hakkında bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7800 X3D
Gigabyt Aorus Elite 5060 8 GB
Msı B840 Gaming Plus Wıfı
Corsair 16x2 Ram
ThermalRight Forzen Magıc 360 White
Windows 11 Pro kullanıyorum...
İki tarayıcıdada messenger ve wp açık yani ben normal olarak görmüyorum ama growtopia oyunu 2 d çok işlemci yemememi gerekiyor diye düşünüyorum yanlış olabilir öğrenmeye çalışıyorum
1763400597
Güncel durum ektedir
Merhabalar yeni bir pc topladım ama CPU kullanımı bana çok geldi yani alakasız bir şekilde arkada Brave, Chrome ve growtopia adlı çokta sistem istemeyen bir oyun var ama genede cpu kullanımı yüksek geliyor
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7800 X3D
Gigabyt Aorus Elite 5060 8 GB
Msı B840 Gaming Plus...
Merhabalar 40-60k arası bütçem var ve bilgisayar toplamak istiyorum. Daha öncesinde sürekli laptop kullandım bundan dolayı artık masaüstüne geçip daha iyi performansta oyun oynamak istiyorum. Yardımlarınız bekliyorum.
Şu anki laptopum ---- Hp victus i7 12700H --- 16GB Ram -- RTX 3050Tİ Laptop ---