Bende de aynı sorun vardı. Güncelleme sonrası geçti. Ama hala lol ve Valorant'ta sorun yaşıyorum :D. Diğer oyunlarda sorunsuz ama. Rx 9070 xt nitro + var. Bazen alt tab yapınca ufak kasmalar oluyor bi 3-5 sn. Valorant'ı çözemedim. Oyunda Fps 500 lerde geziyor. Düşmüyor. Ama arada takılmalar...
İyi günler. Benim Rx 9070 xt ryzen 7 7800x3d bir sistemim var. 2 sorunum var. Lol oynarken Fps'i sınırlasam dahi takılmalar yaşıyorum. Yani 240 yapsam dahi geçmiyor. Tıklarken yine anlık bir takılma gibi oluyor. Bide alt tab yaptığım zaman eski tüplü, uydulu tv'ler gibi karıncalanma oluyor...
Hocam baktım ona. Kasa yükseltmeleri zaten mevcutmuş. Malesef ki topraklaması olmayan bir yerde kullandığım anda tüm portlardan, monitör dahil elektrik kaçağı oluyor. Durumu kabullendim artık yapacak bir şey yok
Hocam malesef ki öyle değil. Kontrol kalemi ile dokundugum neredeyse her yerden elektrik alıyorum. Tabi Topraklaması olan bir prize taktıgımda hiç olmuyor. Dışarı sızdırması bana ilginç geldi. Ne olursa olsun tüm kasaya bu elektriğin yayılması değişik. Sadece psu da kalsa anlarım. En azından...
Uğultu sesi vardı hocam. Bios üzerinden hızını 150 rpm düşürdüm ve ses kesildi. İlginç yanı fanın ayarını yükseltince de sadece fan sesi geliyor. O 1600 rpm ile 1750 rpm arasında o sesi yapıyor. Şu anlık en azından elektrik çarpması derdinden kurtulmuş gibi duruyorum. Ama bana sorsan baştan...
Çok sağolun bilgiler için. Bu süreç cidden yordu beni. Lian li lancool 207 kasa aldım. Onun da fanları fena ses yapıyor. Bi süre de o beni uğraştırdı. Bir rahatına eremedim :D Tekrar teşekkürler.
Evet hocam komple sökmeden anladım. Benim kasamda takılı haldeymiş. Temas eden bir yeri de yok. Sorunu bir türlü çözemedik anlayacağınız :D
1754139342
Hocam psu sorunsuz o zaman değil mi ? Dediğim gibi topraklaması olan bir porta takınca sorun olmuyor. 3 gündür kafayı yemek üzereyim :D Bir süre...
evet hocam montajını ben yapmıştım. Çok video izledim ama ya görememişim. Ya da bu durumu anlatmamışlar.
1754135743
Hocam şöyle ki farklı prizlerde de denedim. Dediğim gibi eğer topraklaması varsa sorun olmuyor. Ama topraklaması yoksa çarpıyor. Anakart yükseltme olayını yeni öğrendim ben. Yani...
Hocam ben bunu yeni öğreniyorum çok çok sağolun. Ben cahilmişim. Tek sorunum şu an termal macunu silmeden anakartı yükseltebilir miyim bunu öğrenmek. Çok çok sağolun.
Hocam kasa üzerinden ölçüm yaptım. Topraklamasız bir 3'lü priz kullanarak. Ve kasa üzerinden sızıntıların olduğunu farkettim. Prizimde dediğim gibi birçok cihaz kullandım. Şu anki bilgisayarım dahil normal prize taktıgımda hiçbir sorun yok.
Hocam anakart yükseltmesi nedir ? Benim onunla alakalı bir bilgim yok. Direk kasaya montajladım anakartı. İlk kez duyuyorum kusura bakma o yüzden biraz şaşırdım.
1754133624
Evet hocam. Evde topraklama var. Olmayan bir prize taktımız zaman oluyor. Öyle anlatayım kısacası
Hocam benim sorum çok başka. Ben sana baştan kısaca anlatayım. Anlaşamadık bir türlü. Şimdi Evimde topraklama var benim. Diğer hiçbir elektronik cihazdan da elektrik çarpması vs sorunu yaşamadım bu güne kadar. Bir bilgisayar topladım ben. Raijintek cratos 850 w psu var. 3'lü priz çektim kasa ve...
Garantiye göndersem de bir netice alır mıyım emin değilim hocam. Topraklama olmayınca direk tüm bilgisayara elektrik yayması bana masum gelmedi. Ama elimde bir çözüm de yok. Can sıkıcı bir durum cidden. İade süresi geçmese muhtemelen iade ederdim.
1754129131
Benim bilgisayarım su an masaüstü...