İlk olarak anakartımı belirtmekte fayda var. Çünkü değişiklik gösteriyor. Asus z390-e gaming anakartımın modeli. Dramim de çok iyi değil sk-hynix marka. Sorun şu ki 1602 versiyon biosda xmp çalışırken, en güncel olan 1802 versiyonda aynı ayarda xmp çalışmıyordu. Ve manuelde de 3600 oluyordu...
Çok iyi değil tabi orta halli ama yapacak bir şey yok artık. Hayırlı olsun diyim.
1616932306
Yani kendi koyduğum sınır var. Bence en kötü 1660 ti olmalı yada rtx 2060 laptopda. Altı kurtarmıyor.
80 üzeri görürse başka sıkıntılar olabilir zamanla. Ama sanmıyorum ki sıcaklıkla olsun. Otomatikte ise kendini kısabilir tabi o da sıcaklık çok olduğunda olabilir. Bu başka bir sorun muhtemelen biosla ilgili.
O zaman hiç o işe girişmeyin. Laptoplarda bios biraz kısıtlı oluyor. Programla yapılabilir fakat ben pek önermiyorum programla yapmayı. Başlangıçta açılacak hep hem de ek olarak açılışa da eklenmesi zarar.
1616931564
O yüzden hep derim anakartı güçlü markaların laptoplarını tercih edin. Msi asus...
Anladığım kadarı ile sizinki laptop çok dikkat etmedim başlığa. Laptop sitesinden bulun. Orada aracı da olacaktır. Laptoplarda windows üzerinden yapılıyor genel olarak.
1616930639
Bu tarz mhz bozulmaları sıkıntılarda düzelme oranı yüksek olur.
Anakartınızın sitesine gidip. Oradan sürümü indirip güncelliyorsunuz. Ama önce yeni nesil mi eski nesil mi bilmek gerekiyor. Malum eski kartlarda windowsdan winflash gibi uygulamalarla yapılıyor. Yeni ise usb den biosdan güncellersiniz.