iyi geceler arkadaşlar başlıktada görüldüğü üzere tavsiye arıyorum bilindik markalar olsun mm farketmez. işlemciyi kullanmayan arkadaşlar inceleme videosu veya blog yazısı varsa atarsa , kullanan arkadaşlar kullandıkları soğutucu ile değer verirlerse süper olur seviliyorsunuz
tray muhabbeti hakkında bilginiz var mı benim bilidğim bu işlemcilerde silikon muhabbeti var. Eski 5600 işlemcimde varmış galiba masaüstündeyken undervolt yapmama rağmen 45-50 arasında oynuyordu çok bezmiştim
4 yıl önce bunu aldığımda paraya kıyamamıştım şimdi az da olsa param var çok şükür ömürlük bir şey düşünüyorum galiba 9800x3d alıcam bir anda belki artık sakinlik isteyince 4k sisteme geçebilme şansımda olur diye düşünüyorum
psu değiştirmek şuan aklımda yok o kapasiteye sahip değilim onun dışında AMD ekran kartlarında bir sorun çıkar mı arkadaşlarımdan bana geri dönüşü iyi olmadı yazılım olsun teknolojileri olsun. Ve ek olarak büyük ihtimal değiştirsem bile yaklaşık 3-4 ay 1080p gameplay yapmak zorunda kalacağım...
Babacım başlıktaki gibi 3060 MSI Gaming X 12G ve 5 5600x ileriki zamanlarda yetmeyeceğini düşündüğüm için sizden tavsiye bekliyorum X570S Carbon Max ana kartım var 4x8 32 GB RAM'e sahibim ekran kartı ve işlemci önerilerinizi bekliyorum (ddr5 önermeyin ddr5 alsam sistem değiştiririm çok pahalı)...