Hocam senin yazıların çoğunu okudum. Atladığım olabilir. İmkanın varsa pcyi başka bir evde dene. Ya da pc prizine direkt sigortadan hat çekebilirsin. Sorun büyük ihtimalle ev elektriğinde. Gpu'da olduğunu sanmıyorum.
hocam böyle bir konu açtığında lütfen bütün sistem bilgini işletim sistemini ve sürümünü. detaylı bir şekilde yaz. 3 sayfa yazı okudum hala sistem bilgin eksik :(
hocam ben 7800xt kullanıyordum borcum vardı sattım 1 aylığına bir şey kullanmadım sonra 9060xt aldım. 2k da kullanıyorum. %15-20 kadar performans fps farkı var yani 7800xt daha güçlü ama gelecek 9060xt nin mimarisinde diye 9060xt aldım.
normal ama öyle sallamayın. işlemcinin bağlı olduğu sokette pcb içindeki kanallar hassastır çok eğip bükmeyin.
pcb içinde kalan gözükmeyen kanallar kırılabilir.
bütçe dahilinde 1000 alması için aynı oda içinde 5.0 ghz yi en az 1000 mb verebilen bir wifi olmasına dikkat etmek lazım. 2.4 ghz yi 1000 vermesi için epey pahalı olur :')
Sorduğunuza göre ikiside bütçenize yönelik diye varsayıyorum. Ben bir 9060xt 16gb kullanıcısıyım sistemimde genelde asus tuf ekosistemi kullanıyorum bu da ortalamadan en az %15-20 kadar daha pahalı oluyor. Bu ekran kartından önce defalarca nvidia ve amd kartlar kullandım. Hiç birinde bir sorun...
bu video eski ama tek tek tane tane güzel anlatıyorlar. DDU programını indireceksiniz. tabi video 8 yıllık olduğu için program biraz güncellenmiş değişmiş olabilir ama genel mantık aynı. daha sonra sadece kendi ekran kartınızın driver'ını temiz bir sayfaya yazı yazar gibi yükleyeceksiniz :)