Satın aldıktan bir kaç ay sonra belli tuşlar çift basmaya ya da hiç basmamaya başlamıştı. Kronik sorunlu bir klavye. Kimi sorunsuz kullanıyorum falan diyor ama bana kalırsa risk alma.
Geçen şöyle bir ürün görmüştüm. Fiyatı fena durmuyor ama nasıldır tam bilemiyorum. Bir göz atabilirsin...
Bu işin doğrusu nedir kimi sadece yeni çıkan oyunlara ilk gün desteği olmayacak diyor kimisi tamamen kesildi diyor acayip bir bilgi kirliliği var.
Her ne olursa olsun daha 4 yıl önce çıkan bir ürünün desteğini kesmek müşteriye kazık atmaktır. Kabul edilemez. umarım bu yanlıştan dönerler aksi...
Öncelikle Steam kütüphanesinde oyununa gelip sağ tıkla. Yönet/ CD anahtarları kısmından keyini kopyala. Daha sonra Ubisoftun kendi uygulamasını aç. Oradan da profil resmine tıklayıp 'key activation' ı seçtikten sonra anahtarını yapıştır. Bu şekilde oyununu oraya eklemiş olacaksın. Bende bir...
Yepyeni bilgisayarı riske atmaya değmez. Para biriktirip indirim kovalayabilirsin ya da Steam hesabı alıp (daha çok kiralama gibi aslında) istediğin oyunu o şekilde oynayabilirsin. Başkalarının sorun yaşamaması senin de yaşamayacağın anlamına gelmiyor.
Tam olarak anlayamadım monitör aldın mı almak üzere misin :unsure:
1080p den 2K ya geçince bariz bir netlik farkı oluyor. Tabi doğal olarak FPS kaybı da oluyor ama 7900 GRE zaten 2K için üretilmiş bir kart. Üzmez yani.
En güçlü demiş en pahalısı dememiş :D
Soruna gelecek olursak 9800x3D - RTX 5090 lı bir sistem işini fazlasıyla görecektir. Fiyat olarakta 250K civarlarına denk geliyor.
Sorun Warzone'da olabilir. Geçen gün izlediğim bir test videosunda 5600x bile %80 ve üzeri kullanımda geziyordu.
Bu oyun daha üst düzey bir işlemci istiyor. 🤷♂️
Bence 5600X ya da düz olanı yeter de artar. 5700X3D ye gelecek olursak eskiden tam bir F/P ürünüydü ama sonrasında acayip zamlandı. Üretiminin de durdurulması ile beraber şu neredeyse 9700x fiyatına satıyorlar. O yüzden artık tavsiye etmiyorum.
https://www.gaming.gen.tr/urun/736119/pc-hocasi-gg15-amd-ryzen-7-9700x-tray-asus-prime-radeon-rx-9070-xt-oc-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
PC hocasının oluşturduğu şöyle bir sistem vardı.