dostum yapay zekanın techpoweruptan bilgi alarak söylediğini var saydım sonra farklı görünce şaşırdım mesajı zaten bilgiyi düzeltip yazdım tekrar
yani olabilir ama seyahattir vs. dir temizliktir bence bu noktada sıfır almak daha mantıklı, isteyen ikinci el alsın 600 tlden vaz geçip geçmemek...
bu arada ikinci el 5600 3000tl gözüküyor en az trayi zaten 3600tl değilmi sıfır olarak ne alaka umarım ben yanlış bakıyorumdur böyle ise 600tl koy sıfır al niye ikinci elle uğraşıyorsun ki ?
pcie 4.0 ssd deskteklemiyor değil pcie 3.0 hızında çalıştırıyor, ayrıca 5500 takılan sistemde kim pcie 3 pcie 4 derdine düşecek. Hem oyunlar için zaten pcie 3.0 yeterli iş yükü dahil olmadığı sürece illa pcie 4.0 hızı almaya gerek yok olsa iyi ama büyük dert değil gereken hızlı texture streaming...
5500 zen2 kullanan tek 5000 serisi işlemci değilmi ben mi yanlış biliyorum ?
edit: yapay zeka araştırıyor zen2 diyor techpowerup zen3 ben anlamadım zen2 mi 3 mü
zen2 kullanıyor ve pcie 3.0 tabanlı ama zaten bu işlemciyle kullancağın gpu pcie 4 istemez pcie 3 x8 lane bile giriş seviyesi kartlara yetiyor, sıfır almak istiyorsan güzel fiyat alınır. Elinde 1000 serisi,2000 serisi, 4100 veya 3100 olanlar geçebilir.
Edit: zen2 değil zen3 kullanıyormuş ama...
Şuan VGA to HDMI(VGA giriyor HDMI çıkıyor) dönüştürücü kullanıyorum ekranım eski tn panel philips 192e olduğu için. Ne zaman arkada veya ekranda bir oyun çalışsa ekran şerit yapıyor ama eminim sorun ya monitör yada kablo çünkü farklı ekran kartı ve bilgisayarda kullandım ekranı yine oluyor...
fiyat tam anlamıyla en iyisi denemez ama bekleyemeyecek durumdaysan alınabilir. Alırken fiyatın iyi olmadığının bilincinde olman gerek, fiyat iyi değil ama parçalarda öyle berbat ötesi değil işini görür. Ayrıca ikinci el bakmak da mantıklı tabii uğraşırım dersen.