NVIDIA istiyorsanız RTX 5070 alabilirsiniz, şimdi bunu yazdım diye düşük VRAM karşıtı kesim toplanacak ama 12GB diye tribe girmenize gerek yok 2K da AAA oyunlarda çok başarılı ayrıca cs gibi düşük seviyeli oyunlarda da stabil olur. 5060Ti 16GB veya 9060XT o bütçede düşünmemeniz gereken...
Şahsen ben FPS sabitleme taraftarıyım gidebildiği yere kadar gitmesini istemem. 3-5ms düşük alıcam diye hem sistem fazla ısıncak hem ses çıkaracak hemde daha çok elektrik tüketicek ayrıca drop sorununu çözebilmek için +10K TL gibi fiyat farkları ödemem gerekecek. Ben 144FPS 4K mağaramda mutluyum.
Aynen knk güvenilir :)
Bir kanal çok abonesi var diye veya uzun yıllardır bu işi yapıyor diye güvenilir olduğu anlamına gelmez. Kanalı biraz incelersen zaten az çok ne olduğunu anlayabilirsin. Adamın tek 1 videosunda bile canlı test yok, afterburner veya hwmonitör gibi yerlerden hiçbir...
Nalburdan şu tarz bir vida alarak işinizi çözebilirsiniz, örnek olması açısından orjinal sabitleme vidasını yanınızda götürün ve aldığınız vidanın daha büyük olduğundan emin olun.
Bu kadar yüksek bütçeli bir sistemde 1000W kaliteli bir psu daha iyi olacaktır. 750 850 gibi PSU lara yönelmemenizi tavsiye ederim. Bilgisayar sadece işlemci ve ekran kartından oluşmaz diğer birimlerde en az onlar kadar hatta PSU onlardan daha da fazla önemli olabilir. Aşağıya bir model...
Ayrıca şu videoyu da eklemek istiyorum 7800X3D 1080P de %10-20 gibi farklar atarken 2K ve 4K da F/P tarafında rakip sayılmayacak işlemciler karşısında 20-30W az güç tüketmesi haricinde hiçbir kazanç sağlamıyor. Eğer buraya rtx 4090, 5090 lı testleri atmaya devam edecekseniz atmayın çünkü son...
Attığınız kaynağın verdiği bilgilere göre Ultra 9 285K ne 1080P de ne de 4K da hiçbir şekilde RTX4090 ekran kartını %100 kullanıma ulaştıramamış (besleyememiş) sizce bu gerçekçi bir sonuç mu? Bana satın alınmış bir kanal gibi geldi, hele ki 7700x in bile 285K dan üstte gösterilmesi inanılır gibi...
Sıvı soğutma;
https://www.gaming.gen.tr/urun/560542/thermalright-frozen-warframe-240-white-argb-240mm-intel-amd-uyumlu-beyaz-islemci-sivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Ön Fanlar;
https://www.gaming.gen.tr/urun/570907/thermalright-tl-c12w-s-v3-argb-120mm-beyaz-3lu-kasa-fani/
Bi tane...
Dostum normalde bu gönderiye cevap vermeyecektim ama MSI diye daha iyi olduğunu sanıyor demişsin.
Hemen sana durumu açıklayayım;
Bilgisayar konusunda bir ürün alırken marka herşeydir. Çünkü Bilgisayara ait tüm parçalar NVIDIA, AMD, İntel, Hynix, Micron, Samsung gibi devasa firmalar tarafından...
Hocam attığınız Delta PSU da 12VHPWR girişi bulunmuyor ve araştırmama göre kabloları renkli kullanılmış ucuz piyasa malı PSU'lar gibi duruyor ayrıca bütçenin 4500TL ye kadar çıkabileceği söylenmiş ürünü siz satmıyorsanız bu konuya bu şekilde bir öneri yapmanın hiçbir mantığı yok. Eğer siz...