Yilmaya isimli üyenin son içerikleri

1. Yilmaya

AMD'nin,İntel'e lisans ücreti ödemesi

Bir yerden alıntılamadım zaman içinde öğrendiğim bilgiler. x86'nın tarihini araştırdığımda öğrenmiştim. Aklımda gösterebileceğim kaynak yoktu ama başta konuyu açanın bir kaynak sunması lazımdı diye düşünüyorum.
  2. Yilmaya

AMD'nin,İntel'e lisans ücreti ödemesi

Kısmen hatalı bilgi tekel cezasından dolayı değil zamanında x86 ilk çıktığında sadece IBM marka bilgisayarlar için hazırlanmıştı. IBM iş anlaşmasında Intel'e batarsan ben kimden işlemci alacağım diye başka markalara lisans satması şartı ile x86'yı kabul etmiştir. Intel'de AMD ve Cryrix'e lisans...
  3. Yilmaya

🔥İndirim İndirimli Kulaklıklar Buldum

Tasarıma usb girişine bakarak kulaklık alınmaz. Arkadaşlar biraz gösterişe kanıyorlar galiba. Sürücüleri iyiyse ve parasına göre kaliteyi veriyorlarsa alınır yabancı sitelerden bakın incelemelerine.
  4. Yilmaya

Msi RX 6750 XT MECH 2X 12.277 TL KOŞUN

Tom's hardware ve Techpowerup aklıma gelen 2 örnek başka güzel siteleri de bilen varsa yazar.
  5. Yilmaya

Bu sitenin tek kanıtı ardı yabancı forumlara da bakabilirsin para basıp Google'da en üstte çıkıyorlar ama kullanabileceğin en kötü site. Detaylı gösteriyor dediğin şeyler anlamsız veya gerçek dışı veriler bilgisayardan anlamayanları kafalıyor site.
  6. Yilmaya

Userbenchmark kullanmak suç olmalı her konuda amd kötülüyor. Bir pentium modelini ryzen 9 dan iyi diye gösteriyor.
  7. Yilmaya

AMD Çıkarmış olduğu Son driver ile 7900xtx RTX 4090na çok yaklaştı.

1080p'de ztn her iki GPU'da CPU darboğazına kalıyor yüksek fps yüzünden. AMD ekran kartlarının sürücüsünün daha az CPU kullandığı da bilinen bir şey ondan daha yüksek fps alıyorsun.
  8. Yilmaya

🔴 AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 ( WHQL ) Sürücüsü Yayınlandı 🔴

AV1 kartın fiziksel olarak içinde olması gereken bir özellik sadece Nvidia 4000 ve AMD 7000'de var yazılım ile gelebilecek bir yetenek değil maalesef.
  9. Yilmaya

❌İndirim Bitti! MSI GeForce RTX 4070 SUPER Ventus 2X OC 12GB GDDR6X 192 Bit 22.499,00 ₺

Nvidia'nın resmi Türkiye fiyatı indirim diye paylaşılır olmuş. Bu markalar insanları güzel yoluyor. Zaten en düşük model tüm 4070'ler bu fiyatta olması lazım hemen koşarak almaya çalışırsanız bu kartları Türkiye'ye getiren bir iki distribütörü zengin edersiniz sadece.
  10. Yilmaya

Yardım DDR5 CL34 GoodRam Satın Aldım Ama Değerler Olması Gerekenden Farklı Görünüyor

İşlemci ve anakartın ne ikisinin de maksimum desteklediği hız var işlemcinin nefesi her ram hızına yetmez özellikle i9 i7 değilse.
  11. Yilmaya

Steam tekrar TL'ye geçer mi?

Geri geçse de eskisi gibi olmayacak fiyatlar. Asıl yapmak istediklerini yaptılar. Yayıncısı ölmüş fiyatı 2015-2018 gibi yıllardan kalmış 30tl lik oyunları abd dolar fiyatına çıkardılar. Geri dönse bile bu oyunların fiyatını ayarlayabilecek bir yayıncı olmadığından yine dolar fiyatında en üst...
  12. Yilmaya

❌İndirim Bitti! 4tb Samsung 990pro 1244.50 TL

Birileri yine dolandırılıyor.
  13. Yilmaya

Amazon YD den SOUNDPEATS aldım ama iptal edesim var ?

1-2 ay oldu gayet tatmin etti genelde hep bu fiyat bandında kulaklıklar alırdım KZ S2'den geçtim. Çok beğendim diyebilirim sesi kaliteli gürültüyü iyi kesiyor arkadaşım da baya şaşırdı. Üzerinde önceki şarkıya dön tuşu olmaması haricinde gayet iyi. Pili bir ömür gidiyor gibi özellikle 2-3 günde...
  14. Yilmaya

RTX 4000 SUPER serisi güçleri !

Zaten 4070 ve üstü için SUPER düşünülüyor kimse 60 serisinde süper sızıntısı yapmıyor. Orada da tüm olay VRAM. 4080 bile 16 vram ile geliyor SUPER'de AMD''nin verdiği miktara çıkaracaklar işte.
  15. Yilmaya

SİSTEME 16 +16 RAM TAKINCA SİSTEM YAVAŞLADI İNTERNET VS

İkisini de aynı kanala takmış olma ihtimalin var. Anakart 4 ram slotlu ise işlemci taraftan 1 boş 2 dolu 3 boş 4 dolu şeklinde tak ramleri. Cpu-z de slot 1 ve 2 olarak yazığı için uyarayım dedim. Ayrıca 3200 megatransfer hızındaki ram 1600mhz de çalışır bizim bildiğimiz ddr4 3200 3600 ddr5 5600...
Geri